Üdv! Szeretnék főiskolára vagy egyetemre menni, de sem az érettségim, sem a 11. -12. év végi jegyeim nem lettek elég jók. Mit tehetek?
Nos.
A legnagyobb baj manapság, hogy az emberek úgy akarnak egyetemre menni hogy gőzük sincs semmiről.
Legalább a pontrendszert értenéd.
Nem csak az évvégi jegyekkel lehet tovább menni.
Ha az évvégijeid rosszak, de az érettségijeid jók akkor duplázhatsz.
Tehát mivel idén azt mondtad nem lettek jók a jegyeid, jövőre újraérettségizel.
MONDJUK:
Közép töri, és emelt angol.
Ebből lenne 80% törid, és 80% angolod ami emelt.
80+80töri + 80+80angol = 320pont
erre jön a +50 az emeltre = 370
ha teszel egy nyelvvizsgát is hozzá: 398
100 pontnál nem lesz több a pluszpont. Tehát ha te két emeltet teszel akkor +100 pont de a nyelvvizsgáért már nem kapsz több pontot.
Szóval az előbb felvázolt lehetőséggel 398 pontod is lehet duplázással.
Ehhez azonban a következő évben seggelned kell mint állat és tanulni tanulni tanulni!
Nemtom mit olvasgattál.
Meg nemtom hova akarsz menni.
Most ahoz hogy az állami jogra 460 a ponthatár az tökm1.. Van ahova 260 és ha végzel 180nettót kereshetsz, meg van ahol 480 és végzel és nincs munkád.
Nem attól függ hogy egy szak milyen jó hogy mekkora a ponthatár.
Nézz körül a logisztikában hogy mit szeretnél. Bár ezt nem 12. évvégén kellene kitalálni.
Én csak a Katonai logisztikát ismerem mivel oda jelentkeztem. Itt pl elég ha van 2 70%-os érettségid amiből az egyik emelt + nyelvvizsga.
De egyébként irogasd be a Felvi.hu-n található Pontszámitó kalkulátorba a jegyeidet, illetve a tervezett érettségidet + nyelvvizsgát. Aztán kitudod kalkulálni hogy az adott szakra jó leszel e úgy.
"de,ahogy olvasgattam rohadt kevés a 400 alatti pont...:"
Hova akarsz te menni? Én 260 ponttal kerültem be államilag finanszírozott mérnökinfóra..
6-ka nehezen hiszem, hogy te 260 ponttal államilag támogatott felsőfokú (egyetemi) képzésre ha úgy tetszik BSc-re, te ingyen jársz...azt fix hogy nem hiszem el.
Minden mérnökinfós suliban az államilag támogatott képzés minimum 410-460 között mozog...szerintem te vagy felsőfokú szakképzésre jársz ami nem egyetem és nem főiskolai képzés, vagy pedig, diákhitelből finanszírozod.
Írd már le a suli nevét kíváncsi vagyok rá.
Logisztikára szerintem célszerűbb vagy a Corvinusra menni, vagy a BGF-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!