Tanító vagy óvodapedagógus? Miért?
Akkor legyen az óvodapedagógus: valamivel kisebb a hibázási lehetőség. Alapvető készségeket kell átadnod.
Tanítóként viszont gyakoatilag a későbbi tanulmányaikat alapozod meg.
Nem azért választottam a pedagógiát, mert nincs más, hanem mert ez érdekel!!!!
De egyszerűen ma úgy gondolom, hogy óvoda, holnap meg, hogy tanító. Ahogy közeledik a határidő, úgy bizonytalankodom... Ez ellen szeretnék tenni, de nem tudom, hogy hogyan! Ezért írtam ki ezt a nyamvadt kérdést...
Ha érdekel, akkor pedig azt javaslom, hogy csinálj ilyen pro-kontra összevetést. Melyik miért lenne számodra megfelelő, milyen nehézségek azok, amiktől tartasz, milyen részterületek érdekelnek jobban (akár műveltségterület szintjén), milyen erősségeid/gyengeségeid vannak.
Ezen kívül pedig beszélgess óvodapedagógussal és tanítóval is, kérdezd a mindennapjaikról, munkájukról, gyerekekről hátha segít orientálódni. Tényleg csak magadnak tudod eldönteni és nagyban függ ez attól, melyik korosztállyal működsz jobban. Pl. van, aki óvodapedagógusként is inkább a kis-középső csoportos életkorúak felé húz, míg mások inkább a nagyobbakkal szeretnek foglalkozni, mert velük más típusú tevékenységeket lehet csinálni. Aki a nagyobbakkal szeret inkább dolgozni, annak érdemes a tanítón elgondolkodni. Szóval ilyen szempontokat gondolj végig szerintem a döntésedhez.
Jajj mennyi butaságot olvasok itt. Végzős óvós vagyok. Az egyik válaszolónak üzenném, hogy az alapvető készségek képességek alapozása óvodáskorban kezdődik meg, nem iskolában. Óvodapedagógusoknak van némi szakmai szabadságuk, lásd: Alapprogram. Sokkal családiasabb, játékosabb a légkör szerintem, kapcsolat a szülőkkel. Van, hogy iskolában csak a beiratkozáskor látják a szülőket a pedagógusok.
Természetesen van némi elfogultságom, biztos tudna egy tanítós is felhozni érveket "ellenem". :)
"Az egyik válaszolónak üzenném, hogy az alapvető készségek képességek alapozása óvodáskorban kezdődik meg, nem iskolában."
- Én meg üzenném, hogy gyakorolja az olvasást, ugyanis én is pont ezt írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!