Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulás 27 évesen, ha...

Továbbtanulás 27 évesen, ha van már egy diplomám? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Könyvelő vagyok, számviteli főiskolát végeztem, 5 éve. Ki nem állhatom, soha nem szerettem. Szabadidőmben viszont rengeteget olvasok, rajzolok, sportolok, mindent ami feltölt.Most viszont eljutottam arra a szintre, hogy már szó szerint testi tüneteim vannak az egésztől.Nem csak könyvelőként dolgoztam, de voltam bankban,és multinál ( itt csak gyakorlaton) is.

Az lenne a kérdésem, ha szeptembertől tovább tanulnék, egy teljesen más vonalon ( tudom is már,hogy min), akkor lehet-e majd valami támogatást igényelnem? Még 3 félévem van államin,a suli pedig 6 éves lenne...de nagyon sok egy fél év! Lehet valamit igényelni a másfél év után? Mindenképp bele akarok vágni, mert így megbolondulok.

2016. febr. 2. 12:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mert nincs levelező, csak nappali.
2016. febr. 3. 11:37
 12/15 anonim ***** válasza:
Azt írod, messzebb ugyan, de van levelező is. Szerintem ha igazán akarod, akkor ez nem lehet akadály.
2016. febr. 3. 11:42
 13/15 A kérdező kommentje:

Anyagi okai vannak. Az ország másik végén van.Tandíj+utazási költség+találni egy olyan munkáltatót, aki elfogadja hogy suli miatt gyakrabban hiányzol az elfogadhatónál, felejtsd el.

Bírom az ilyeneket, ha igazán akarod, nincs kifogás..persze. Ez nem kifogás, ez korlát.

2016. febr. 3. 11:51
 14/15 anonim ***** válasza:

A tandíjat kifizeted a diákhitelből.

A munkádért kapott pénzből tudsz utazni. Az órák tömbösítve vannak, nem kell gyakran menni valószínűleg. Általában péntek-szombaton vannak az órák, de van, ahol csak szombaton. Sok helyen még kolit is lehet igényelni erre a két éjszakára.

És a szabikereted meg pont arra van, hogy ilyenkor elhasználd...

Rengetegen csinálják ezt. Persze megértem, hogy nem kényelmes, csak a kérdésedből és kommentjeidből nekem az jött le, hogy te ezt tényleg akarod, és képes lennél áldozatokat hozni a célért, mert megtérül.

Ha ez nincs így, akkor ezt valóban nem neked szánta az ég.

2016. febr. 3. 11:56
 15/15 A kérdező kommentje:

szabikeret = gyakorlatilag nincs szabim. Nyári leállás -10 nap, kötelezendően ledolgozandó szombatok, amin mi nem dolgozunk, az is bele van kalkulálva már, plusz karácsony előttre is meg kell hagyni 5öt.Meg még egykét nap, ami mindenkinek kötelezően szabi. szóval 20 nap szabim előre ki van adva. Marad kemény1, ismétlem 1 nap. Tavaly is persze volt olyn, h muszáj volt elmennem, a munkáltató húzta a száját, de elengedett fizetés nélkülire ( 2szer volt ilyen az év alatt)

szóval erről ennyit.

Tényleg nem kifogásokat keresek, de azt hiszem, nem ez az én utam. Más munkahely nincs kilátásban. Péntekről nem hiszem h sokan elengednének ( arról nem is beszélve, h a menetrendek miatt -már néztem- csüt délután el kellene utazzak, hogy a pénteki tanításra odaérjek)

2016. febr. 3. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!