Milyen tantárgyakból kell fakultációra járnia az olyan tanulóknak akik:orvosi, jogi vagy pszihiáteri diplomát szeretnének?
Hát, én első körben egy helyesírás fakultációt ajánlanék neked, kérdező.
psziCHiáter, osztály (kis o-val), fakultációi (j nélkül) ...stb.
Azt nem is értem, hogy mit értesz 12. osztály után. hiszen akkor már leérettségiztél, és jön a felvételi, kicsit késő akkor felvenni fakultációt.
Egyébként sem a fakultáció létén vagy nem létén múlik az, hogy felvesznek, hanem a tudásodon és a jegyeiden.
Kedves kérdező! 😃
Az orvosi egyetemre "csak" kettő emelt szintű érettségi kell. Na szóval a biologia (emelt) kötelező. És a fizika(emelt) meg a kémia(emelt) között kell döntened. Ez a pálya akkor ajánlott, ha valaki jó a reál tantárgyakból.(kémia,biologia,matek,fizika..) 😄
A pszihiáter az orvos. Tehát a 6 éves képzés utan szakosodik. Ide is biosz érettségi illetve kémia vagy fizika.(Bár én úgy hallottam, hogy nem árt, ha az ember ért kicsit a magyarhoz is.) Ha az orvosi egyetemet választod úgy állj a dologhoz, hogy ez 1 hivatás nem egy sima szakma..😪
Ahhoz hogy valaki jogász legyen álltalában magyar, töri emelt ajánlott.(a nyelv is jó, de véleményem szerint a magyar és a töri jobban megéri)
Faktot 10 után választasz. (12-ben már meg van az érettségid.)
Azok a tantárgyaid maradnak amiből érettségizel.(11-12-ben)
(Nagyon remélem nem csak a Dr. Cím érdekel.😔😊)
A szavaidat meg válogathatnád. Főleg ha olyanba gondolkozol hogy pszihiáter leszel. Vannak olyanok akik könnyen fel tudják húzni az embert, de idegroncs emberek se lesznek veled kedvesek.😏
Huhh, bocsi lehet kicsit hosszúra sikerült!😱
Remélem tudtam segíteni!
(üdv!😊Egy orvosi pályára készülő kilencedikes lány.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!