Ha tanár szeretnék lenni, akkor érdemes lenne mindkettő tantárgyból fakultációra mennem és emelt szintű érettségit tennem?
Bizonyos szakokra legalább az egyikből kötelező is emeltezni (pl nyelv), de a többinél is érdemes, a saját dolgodat könnyíted meg a későbbiekben.
Nem általános szabály, de sok esetben kb az a különbség azok között akik jól teljesítenek az egyetemen, és azok között, akik nem, hogy jártak-e faktra, emelteztek-e az adott tárgyból (tanáriról beszélek). Nálunk van olyan srác, akinek 95%-os közép matekja volt, és vszleg ki fog bukni matekból (mondjuk szarik is rá rendesen..). De a hozzáállás és a szorgalom is legalább olyan fontos, mint hogy jó alapokkal kezdj.
Ha időd, és energiád engedi, akkor érdemes, hiszen ezzel az ottani helyzetedet is könnyíteni fogod.
A biosz emelt az nem olyan vészes, azzal könnyen eltudsz bánni, pláne ha szoktál olvasgatni tudományos cikkeket.
Viszont a kémia emelet a számítások, illetve a szóbelin lévő kísérletek miatt egy kicsit rizikósabb. Ezeket gyakorolni kell, és ehhez kell jó tanár, és felszerelés is.
Amikor majd bekerülsz egyetemre, akkor alapvetően jön egy átismétlési időszak (bevezetés a biológiába, biológia alapjai, a biokémia alapjai, bevezetés a kémiába, általános kémia alapjai, bevezető kémiai számítások, bevezető laborgyakorlatok stb stb néven), amikor megpróbálnak minden egyes diáknál azonos szintre hozni a tudásukat, és egységesíteni a fogalmakat, illetve pótolni a hiányosságokat. DE! Ott erre max 1 db féléved lesz. Az nagyon kevés idő egy alacsony felkészültségű embernek, hiszen lesz ezenfelül még legalább 10 másféle tárgyad.
Tehát most kezd el, és ne akkor keljen a nulláról kezdened.
Szia! Tavaly érettségiztem, és most angol-töri tanári szakos vagyok az ELTE-n. (Ha bármiről szeretnél részletesebben beszélni, nyugodtan írj üzenetet)
Szerintem is érdemes mindkét tárgyat megcsinálni emeltem, amiből tovább akarsz menni. 50 plusz pont az emelt miatt nagyon megéri. :) sok sikert kívánok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!