Érdemes lenne tanárnak tanulni? Mi a véleményetek erről?
Egyre kisebb tekintély, egyre több agymosott-neveletlen gyerek, alacsony fizetés, ezek voltak az ellenérvek.
Mind ezek mellett ha szeretnél az lenni, lehetsz.
Mit mindennek, ennek a szakmának is megvannak a pótolhatatlan szépségei és az árnyoldalai. Az a kérdés, mi motivál a szakmaválasztásban.
egy tanár
Van egy másik pálya, hivatás, ami engem igen érdekel: a pszichológusi pálya (magán praxisban)... és úgy gondoltam ,hogy azzal párhuzamosan jó lehet egy ilyen akár tanári pálya... Szeretek segíteni, van egy tárgy, ami engem nagyon érdekel... olyan szinten ,hogy nagy szívesen továbbadnám.... És én úgy gondolom, hogy egy tanár lehet nagy hatással egy gyermekre, diákra... Sokat segíthet..., de ugyanakkor valamiféle kárt is okozhat... Na én inkább segítenék:)
Több dolog miatt tettem fel ide, s magamnak is a kérdést, hogy: érdemes e tanárnak tanulni....,
egyrészt nem tudom mennyire nehéz, vagy könnyű elhelyezkedni.... Nem tudom milyen szakos tanárokra van inkább szükség... Én azt is hallottam ,hogy "a tanárokból Dunát lehetne rekeszteni"... nem tudom ,hogy ez mennyire igaz... Olyan pályát nem szeretnék választani ,amivel elhelyezkedni nem lehet...
Másrészt azért fogalmazódott meg a kérdés bennem ,mert vajon mennyire nehéz tanárnak lenni? Diákként én egy szakközép iskolában tanultam (a mi városunkban egy gyenge iskolának számít, vagy legalábbis annak mondják)
de ahogy elnéztem nem sok jó tanár volt... Nem tudtak egyszerűen tanítani, mert aki túl kedves volt, túl engedékeny az nem tudott tanítani, mert a diákok a tanár jószívűségét kihasználják és többször is visszaélnek vele.... A másik, ami szerintem sokszor hiba, hogy sokan nem elég határozottak... Van olyan tanár is , aki nem is foglalkozik a diákokkal és vagy figyel, leírja amit kell, vagy nem...
De vannak a "jó tanárok" (a határozottak), én azt figyeltem meg, hogy az igazán jó tanárok általában a szigorú tanárok... A diáknak azért szigorú az a tanár, mert betartatja a szabályokat, nem hagyja ,hogy a házirendet megsértsék, s ő maga is példát mutat a diákoknak, például azzal ,hogy órára nem viszi be a telefonját, s ugyanezt a diákoktól is elvárja (mármint azt ,hogy maradjon a táskában kikapcsolva)... és így rend van az osztályban... Nem kell fegyelmezni sem, mert ha egyszer látják a diákok ,hogy ennél a tanárnál nem érdemes kihúzni a gyufát, akkor nem is fogják...(csak talán kevesen, de ők meg előbb-utóbb kiesnek az osztályból, mert ők azok, akik nem tanulnak és nem foglalkoznak semmivel)
Tehát nem fegyelmezni kell, egyszerűen csak határozottnak kell lenni....
ez a véleményem... nem tudom én mennyire lennék határozott, jó ebben... de engem érdekelne a tanítás az biztos...
Tudom én , hogy sok-sok tanulás, idő és pénz befektetés kell a pszichológusos-célom eléréséhez. Azt is tudom, hogy az 5 év után, kell választani még ,hogy milyen szak érdekel... Valamicskét tudok erről, de annyi mindent még nem.
Akkor a humán szakos tanárokra nincs szükség? Mint magyar, történelem tanár....
Ami engem érdekel az főleg a magyar, de a biológia is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!