Ha nagyon magas az apukám fizetése van esélyem bekerülni kollégiumba? Mi alapján számolják a kollégium pontokat?
Attól függ. Engem szociális alapon: családszerkezet (anya, apa, plusz egy kiskorú testvér) és távolság alapján felvettek. 38 pontot adtak erre a DE-en.
Felsőbbéveseknek a 32 pont volt a határ, elsősöknek 44 az általam választott koliba.
De az egészségügyi állapotot és több mindent is kérdeznek.
#5: Es ilyen tenyleg van barhol?
Az ELTE-n (amit google kiadott) 35000 alatt 15 pont jar, 75000 felett pedig nulla. Testverek utan jar meg pont, illetve a tavolsagra 8 pontot kapsz a 10-bol.
Nem tudom mennyi hely van, de szerintem meg mindig van eselyed. Ha pedig elso felevben megsem sikerul, az alberletet konnyeden kifizetitek fel evre, aztan a tanulmanyaiddal mehetsz koliba.
Igen, van ilyen. Például a BME-n szigorúbb a szociális kollégiumi felvétel.
ELTE-hez ezt tanulmányozd át:
file:///C:/Users/User12/Downloads/Felv%C3%A9teli-%C3%9Cgyrend-az-Els%C5%91%C3%A9ves-Koll%C3%A9giumi-Felv%C3%A9teli-Elj%C3%A1r%C3%A1sra_2015-2016_vegleges.pdf
ja bocs nem jó a link, itt tölthető le a fájl:
Laktál már kollégiumban? Ha az egy főre jutó fizetés 300 ezer forint (tejóégbakker), akkor mi a fenének akarsz egy lepukkant, kicsi, zsúfolt, hangos, koszos koliba menni? Oké, van amelyik nem olyan vészes, de akkor is zsúfolt és hangos, alkalmazkodni kell másokhoz, stb.
Ekkora bazi jövedelem mellett inkább béreljetek egy albérletet... hát pofám leszakad, nehogy már olyanok akarják elvenni a kolit másoktól, ahol az egy főre jutó jövedelem nagyobb mint máshol egy teljes családra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!