ELTE programozói szak?

Figyelt kérdés

Programozást tanulok 2,5 éve c++,c#,objektumorientált,html,vbs.Matekot viszont csak nagyon nagyon nagyon jó tanárral értem meg.Most is járok külön tanárhoz mert sajnos a rosszabbat kaptam meg.Az még a kérdésem hogy milyen átlaggal vesznek oda fel?4-es matek érettségivel esélytelen hogy felvegyenek?És ha emellett van 5-ös szakmai érettségim szoftverfejlesztésből és adatbázis kezelésből + ecdl vizsgák és középfokú angol nyelvvizsga akkor van esélyem bekerülni?Milyen tantárgyak számítanak még bekerüléshez?

Azért szeretném mert a programozásban van a jövő és ott komoly matematikai alappal bonyolult programok megírását is elsajátíthatnám és innentől már csak egy jó ötlet kell és annyi pénzt kereshetek amennyit akarok.Plusz hallottam olyanokat hogy friss diplomával 4-500k-t lehet keresni programozóként.Meg amúgy is jó alapom van és a c++ manapság a legjobb nyelv.

2016. jan. 29. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Debreceni Egyetemre jelentkezek ugyanerre a szakra, ide 294 volt a ponthatar tavaly en kozepszinten erettsegizek, matek + info kombo, duplazassal 300 pontom lenne:)
2016. jan. 30. 00:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát hol is kezdjük...

1. Valaki nem azért megy ide (jó esetben, de sajnos sok ilyet látni egyetemen, majd ki is hullanak) mert jól fizet, hanem mert erősen érdekli a dolog.

2. A matek egy erősen fontos dolog. Pl a középsulis matek az semmi az egyetemihez képest. Én középben végig 5-ös voltam matekból kb havonta összesen 1-2 óra ráfordítással. Érettségit kicsit elrontottam mert csak 74% lett, bár mert nem jöttem rá a megoldásra. Tanulni kb fél órát szántam a teljes matekra.

Na ehhez képest az egyetemi matek... hát nem is tudom hogy mondjam. Mikor bementem az első matek órámra (kalkulus) arra gondoltam hogy miért nem mentem inkább szakácsnak xD Az első félév az kb olyan szintű mint az emelt matek középben. És ez alaphangon. A matek az amivel szerintem egész egyetemen a legjobban megküzdök, de már látom a végét ...

3. Felvételinél az igazat megvallva szerintem fölösleges a szakmai, elég a sima közismereti infó érettségi. Több pontot nem ad érte ah a másikat csinálod, viszont nehezebb és többet lehet rajta bukni.

Az ecdl meg kb amivel körberöhögnek. Semmi értelme, hacsak nem valami titkárnő akar lenni az ember. Mikor még munkát kerestem fél éve, bele se írtam az önéletrajzba, mert annyira nem releváns. Felvételin többletpontot sem ér.

A nyelvvizsga viszont jó dolog :)

4. Azt azért nem állítanám, hogy a c++ a legjobb nyelv. Sokan használják még mindig, mert vannak előnyei, ez igaz.

5. Azért kicsit erős túlzásnak érzem a 4-500k-t kezdőként. És még úgy is hogy ez nyilvánvalóan bruttó. mondjuk egy átlag br. 350-et el tudok képzelni + cafetéria.

2016. jan. 30. 00:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Az ELTE erősen matekos, nézd meg a tantervét, vért fogsz pisálni, ha a középsulis sima matek gondot okoz. Persze, ha össze kapod magad, biztos meg lehet oldani ezt is.

C++ mitől lenne a legjobb nyelv? Szerintem már jócskán túl van a csúcsán, persze egy programozási nyelvnek nagyon sok idő kell míg kifut, de nagyobb fejlesztési projekteket már nem csinálnak C++-ban, inkább csak a meglévőket tartják karban. Viszont mindenképp jó alap, sok nyelv van ami erre épít.

400-500 ezres kezdő fizetés meg mese habbal kategória, pláne, hogy az egyetemről kipottyanók nagy része (hacsak nem sikerült mellette gyakornokként dolgoznia 1-2 évet), kb semmihez sem ért.

2016. jan. 30. 18:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Miért ott nem c++-ban tanulnak?Amúgy meg ha nem lenne a legjobb nem ebbe lenne írva se a windows se a mac se az ios és még sok más.Mivel feltételezem hogy ott előröl kezdik a programozást kezdetekben tudnék csak a matekra összepontosítani mert programozásból nekem már lesz alapom.
2016. jan. 30. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Erősen ráfeküdnek most már a Java-ra az egyetemek is. Ha SZTE-t nézzük ott a hangsúly ezen van.

AZ hogy OS-t c++ nyelven írnak annak van oka, amit látszik nem értesz miért. DE ebből hogy következne az hogy az a "legjobb"??? Egyébként ha a Microsoftot nézzük akkor abban erősen van assembly és C is. Akkor ezek is a legjobb nyelvek?

2016. febr. 6. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!