Műszaki menedzser szak milyen másik diplomákkal az ütős? Vezetés és szervezés szóba jöhet? Mi a véleményed erről a szakról?
Igen tudom, sokan büfészaknak hívják és csak másoddiplomaként érdemes elvégezni. Műszaki menedzser szakot tanulók, elvégzők, ebben a szakban dolgozó emberek véleménye érdekel a leginkább, hogy Ők milyen sikerekkel jártak a diploma megszerzése után? Nehéz volt munkát találni, illetve elvégezni a szakot? Szerintetek érdemes vagy megbántátok, hogy ezt választottátok? Tapasztalatok?
A válaszokat előre is köszönöm azoktól, akik valamilyen kapcsolatban állnak a szakkal.
(Aki csak azért jött ide, hogy ócsárolja ezt a szakot tapasztalatok nélkül, kérem inkább ne írjon véleményt. Ha tapasztalataid szerint nem érdemes ezt tanulni, akkor nyugodtan írd meg a véleményed.)
úristen, ezt ki nevezte büfészaknak?? Ez egyáltalán nem az, és még csak nem is könnyű! Nekem a húgom végzett ezen a szakon pontosan 1 éve, és hamar megtalálta a megfelelő állást, mesterképzés nélkül. Budapesten helyezkedett el és 250.000 bruttót fizetéssel vettél fel. Szerintem azért elég jó ez kezdőként. Talán biztosan nem büfészak. Ő a BME-n végzett. Szóval ez a diploma önmagában is alkalmas arra, hogy elhelyezkedj vele. A vezetés és szervezés mesterképzés nem jöhet szóba, mivel nem kompatibilis az alapszakkal viszont az alkalmazott matematika vagy a gépészeti modellezés, esetleg ha a gazdaság irányába mennél akkor MBA (Master of Business Administration) mesterképzés ajánlott.
A húgom egyébként olyan munkakörben dolgozik, hogy ilyen kis gépeket kell tesztelgetni, hogy melyikkel éri meg jobban X dolgokat csinálni. Tudom ez eléggé konyhanyelven volt, de a lényeg, hogy ő szereti, és mindig lelkesedéssel beszél a munkájáról. Én ajánlom, főleg ha állami finanszírozásban tudsz tanulni, mivel itt nem is olyan magasak a ponthatárok.
Köszi a választ!
Engem inkább a gazdasági irány ami jobban érdekel. Sajnos sok helyen 400 felett van a ponthatár és erre a szakra viszonylag kevés. Szeretem a matekot, de mindenből csak közép szinten érettségizem és még nyelvvizsgám sincs, ezért nem tudnám összehozni a 450 pont körüli eredményt ahhoz, hogy egy másik iskolába egy másik szakra menjek és én már szeptemberben Pesten szeretnék tanulni.
BME-re szeretnék menni én is.
büfészaknak tényleg nem büfészak, de amúgy iszonyat könnyen teljesíthető (kivéve BME-n, az borzalmasan durva... néztem tanmenetet, tananyagot, és jézus mária :D
én OE-n végeztem, itt eléggé laza volt sztem
de tényleg simaliba a netto 200 fölötti kezdőfizu, egyik ismerősöm még ennél is többet kapott, úgy, hogy még csak protezsálva se volt csak jelentkezett hirdetésre
másoddiplomák ehhez ami jó lehet, az pl pénzügyi, logisztikai, de van olyan ismerősöm is aki mechatronikai msc-re ment innen (nem tudom miért, bátor gyerek :DD)
én spec külföldi supply chain managementet akarok majd jövőre (már most kezdhetném, de ez az egy évem kiesik, mert visszautasíthatatlan lehetőség jött, de utána tuti) :)
Köszi a választ!
Minőségellenőrnek/minőségügyi mérnöknek lehet szakosodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!