Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvehetem úgy a vizsgakurzust...

Felvehetem úgy a vizsgakurzust, ha nem megyek el vizsgázni?

Figyelt kérdés
Tehát nem úgy, hogy fel vagyok jelentkezve vizsgára, csak nem megyek be. Hanem ha nem is jelentkezek vizsgára.

2016. jan. 19. 15:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

ööö...Jól van. Én is ezért pontosítottam, mert talán félreértették, hogy mit szeretnék.

Okés, így most már jobb. Köszi. :D

2016. jan. 19. 17:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen, félreértés volt.

Én (és többen is) azt hittük, hogy fel akarsz venni egy vizsgakurzust úgy, hogy nem tervezel elmenni vizsgájára. Ennek tényleg semmi értelme nincs.

Annak persze van értelme, hogy korábban még nem vizsgáztál, de szeretnéd felvenni. Ezt általában nem is szokták korlátozni.

DE! Ha nem is a saját TVSZ-ből másoltad ki a vizsgakurzusra vonatkozó részt, akkor ez egy tisztázatlan helyzet. Érdemes lenne megkeresni a sajátban is. Pl. ha nem tudod, miért jár aláírás, az is benne van a TVSZ-ben. (Általában félévközi teljesítményért jár, és nem azért, mert elmentél már vizsgázni.) De lehet, hogy nálatok nem is definiált az aláírás fogalma, nem is kaptok semmire.

2016. jan. 19. 17:16
 13/15 A kérdező kommentje:

Ebből a tárgyból egyébként csak a vizsga van, szóval nincs előtte jegymegajánló zh vagy ilyesmi. Szóval gondolom a vizsga méri a félévi teljesítményt. Aláírásról tényleg nem tudok. Persze ettől még lehet, mert ilyesmire nem nagyon szoktam figyelni sajnos.

Elte amúgy, megkerestem most, ezt írja:

"Vizsgakurzus továbbá az a kari szabályzatban biztosítható vizsgalehetőség, amelynek során a kollokviummal záruló kurzust egy korábbi félévben felvevő, de nem teljesítő hallgató a kurzus teljesítését kontaktórák meghirdetése nélkül kísérelheti meg."

Csak azon volt a "para", hogy akkor is a nem teljesítő kategóriába tartozok, ha meg sem próbálom a vizsgát. De akkor talán nincs gond.

Na mindegy végülis. Köszi.

2016. jan. 19. 17:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Nincs gond.

ELTE-n nincs aláírás, én is oda járok. Ha egyszer buktad a tárgyat (mindegy, mi miatt, vizsgán 1-es, vagy nem is vizsgáztál), felveheted a vizsgakurzust. Mivel nincs aláírás, így az nem is lehet követelmény.

Jobban is teszed, hogy ha nem mész el most vizsgázni, mert azzal bukod a 6 lehetőségből az egyiket. Viszont arra is figyelj, hogy az ELTE-n tárgyat felvenni 3-szor lehet, és a vizsgakurzus is számít.

2016. jan. 19. 17:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Okés, akkor ez jó hír. Megpróbálok majd ilyen infókra jobban figyelni.
2016. jan. 19. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!