Villamosmérnök vagy műszaki menedzser?
Most állok a nagy döntés előtt, de bizonytalannak érzem azt, hogy melyiket jelöljem elsőnek. Mindenképpen az Óbudai Egyetem Amk karára szeretnék menni. A menedzser elvileg könnyebb, de nem annyira keresett. Ez Igaz? Lehet olyat csinálni, hogy ha a villamosmérnöki túl nehéznek bizonyul akkor átmegyek a műszaki menedzser szakra?
Aki már elvégezte valamelyiket tudna tapasztalatokat írni?
Villamosmérnök, egyértelmű. Átmenni szerintem csak újrajelentkezéssel lehet, de majd valaki megmondja a tutit.
Budapest kivitelezhetetlen? Csak mert ha Óbuda és villamosmérnök akkor a Kandóval sokkal jobban járnál.
Szerintem is inkább villamosmérnöki. Egy villamosmérnöki alapszak után sokkal több irányba tudsz még elmenni. Amiatt meg ne aggódj hogy "elvileg nehezebb".
Műszaki menedzser szakon sokkal több különböző területtel foglalkoznak: műszaki (gépészet, villamosságtan, irányítási rendszerek stb.) és gazdasági (projektmenedzser, vállalkozásszervezés, vállalatirányítás stb.).
Míg a villamosmérnökin maradnak a természettudományoknál, elektronikánál, villamosságtannál.
A villamosmérnöki egy sokkal gyakorlatiasabb szak és talán ezért tartják nehezebbnek.
Neked kell eldöntened, hogy melyik irány áll hozzád közelebb.
(én a helyedben a műegyetemre mennék, de ezek szerint neked az óbudai egyetem szimpatikusabb, viszont akkor már a kaldó sokkal jobb mint a trefort)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!