Hova menjek továbbtanulni?
Szeretnék egy használható diplomát szerezni, de egyszerűen nem találok olyat, amihez lenne tehetségem. A matek nem megy, ezért az informatikai és közgazdaságtani diplomák eleve ki vannak lőve. Nyelvből jó vagyok, szeretem is. Szeretem még az irodalmat is, főleg a verseket. Töriből jó vagyok, de nem szeretem a sok évszám miatt. A nyelvtant is utálom, ennek ellenére versenyekre jártam, helyezéseket értem el. A természettudományos tárgyak nem az erősségeim, de a biológia egy bizonyos szintig érdekel, főleg az emberi test. A matekot utálom, és nem is vagyok jó belőle. Az informatika érdekel, de ugye a matek miatt nem felvételiznék felsőoktatásba.
Ezek alapján tudnátok ötleteket adni, hogy hova mehetnék?
Az első kommentedre reagálva:
Idegenforgalmi szakon végeztem. Volt 2 olyan félév, amikor voltak matekra épülő tantárgyak.
Ezek:
- Pénzügy és számvitel: hasonló, mint amit a könyvelők tanulnak, csak nem megy bele olyan mélyen. nem volt túl könnyű, de végülis mindenkinek sikerült levizsgáznia belőle.
- Szálláshelymenedzsment: kb. arról szólt, hogy milyen egy szálloda működése gazdasági szempontból. Bevételt, kiadást kellett számolni, szobaárakat meghatározni stb. Elég száraz a tananyag, főleg ha olyan sz*r tanár tartja, mint amilyen a mienk volt.
- meg volt még valami utazásszervezős tantárgy, pontosan nem emlékszem a nevére. Itt nagyjából az utazási irodák munkáját tanultuk, kalkulációkat kellett csinálni különböző utakra. Ha az ember megértette a logikát, onnan már csak összeadni - kivonni kellett.
A többi tantárgyunkban szerencsére nemigen kellett számolni. Nekem sem volt erősségem sosem a matek, meg is ijedtem először ezektől a tárgyaktól, de egyikből sem buktam meg, és a szakvizsgáit is sikeresen letettem. Szóval nyugi, a matek aránya elenyésző a többi tantárgy mellett, ez inkább ilyen elméletis, magolós szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!