Persze, hogy gimi! Hát melyik szakközépben képeznének gyógytornászjelölteket?
2015. jún. 4. 22:22
2/8 anonim válasza:
Először is döntsd el, hogy tanár akarsz-e lenni vagy eü. dolgozó.
Ha megvan, akkor irány a felvi.hu, nézd meg, hol képzenek gyógytestnevelőket és gyógytornászokat. Ha miskolci vagyok, mázlid van, itt van gyógytornász képzés.
Tök mindegy, hogy gimibe vagy szakközépbe mész, az érettségit ugyanúgy le kell tenned, a kutya nem fogja nézni, hogy te hova jártál.
2015. jún. 23. 21:30
3/8 A kérdező kommentje:
De ha olyan szakközépbe megyek ami nem ad annyi pontot nem vesznek fel egyetemre.
Marad a gimi.
2015. jún. 27. 20:15
4/8 anonim válasza:
Nem a szakközép vagy a gimnázium adja a pontot, hanem az érettségid meg a tanulmányi eredményed.
Ugyanazt az érettségit íród szakközépben, mint gimiben. Én is szakközepes voltam.
2015. jún. 27. 20:18
5/8 anonim válasza:
Fölösleges szakközéppbe menned, mert ott a választott pályádhoz képest teljesen más szakmára fognak felkészíteni, ráadásul abból kell érettségizni is. Szakközépbe az menjen, aki nem akar egyetemen továbbtanulni, vagy azon a területen akar továbbtanulni.
2015. jún. 27. 21:03
6/8 A kérdező kommentje:
Utolso: en is így gondoltam
koszonom a valszokat
2015. jún. 28. 09:40
7/8 anonim válasza:
Szia! :) Igaz én Nyugat- Dunántúli vagyok, de gyógytornászként végeztem. Szerintem a gyógytornász szakmát válaszd, nagyobb lehetőséged van elhelyezkedni, mint gyógytesisként. Lehet gimibe is menni, de nem tudom Miskolcon milyen az egészségügyi szakközépiskola. A szaktársaim közül nagyon sokan eü szakközépből jelentkeztek gyógytornásznak, és mondták, hogy megkönnyítette nekik, hogy alapból olyan középiskolát végeztek el, amire ráépül majd a főiskola is. Természetesen ez a középiskolának az oktatási minőségétől is függ. Kérdezd meg néhány ismerősödet vagy az anyukájukat, akik egészségügyi szakközépbe járnak, hogy mennyit tanítanak anatómiából és a többi eü-s tantárgyból. Ha azt mondják, hogy nem nagyon jó az iskola, válassz gimit nyugodtan, nem biztos, hogy nehezebb lesz a fősulin a dolgod. :) Sok sikert!
2015. júl. 14. 10:17
8/8 A kérdező kommentje:
Hát itt a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola van. Jobb szeretnék Gimnáziumba menni, mert nagyon nem vagyok biztos benne. Még nem tanultunk biológiából ilyenekről, lehet nem is fog tetszeni nekem. Köszönöm szépen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!