17 éves Gimnazista lány vagyok sport szakon kézilabdázok. Hova menjek tovabbtanulni?
Mindig 4.5 fölött volt az átlagom, bioszból és angolból érettségizek és angolból nyelvvizsgát rakok terveim szerint inkább a humán tantárgyakat szeretem a matek pedig nem megy annyira de minden megtanulható9.
Nem tudom eldönteni mivel szeretnék foglalkozni a jövőben érdekel az ember a társadalom régebben pszichológus szerettem volna lenne most pedig a humán erőforrást nézegettem. Nem tudok semmi konkrétat hogy én ezt szeretném csinálni.Mindenféleképpen államira szeretnék menni egy jó egyetemre de nagyon magas mindenhol a ponthatár és félek hogy nem vesznek fel ha egyáltalán kitalálom mit szeretnék. Szivesen lennék szülésznő is de nem a megfelelő a fizetés és ez azért erős szempont és a vért sem birom. Valami olyat szeretnék csinálni ami izgalmas kihívások vannak és irányíthatok akár közösségben dolgozni ellehet vele helyezkedni és jól fizet. Olyan ember vagyok akinek mindig van véleménye megszervezem a dolgokat alapos vagyok és irányítom őket. Tanácsokat szeretnék kérni hátha valaki tud segíteni.
biosz mellé kémia és akkor ott a gyógyszer az orvosi állatorvosi fogorvosi
orvosi diplomával lehetsz pl pszichiáter
humán erőforrás és egyéb büfészakok... nem azért, mert olyan könnyű lenne, hanem mert egyfelől telített a szakma, másrészt biztos lehetsz benne hogy ha kapsz is munkát 5 év múlva ott találod magad, hogy kell egy közgáz képzés vagy egy számvitel, mert annyira nem tuti az a HR
a nyelvekről nem is beszélve amiből minél több kell tárgyalási szinten
ilyen fényben egyáltalán nem is munkásak annyira a nehezebb szakok, mert ott legalább lehet szakmára koncentrálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!