Mennyivel több egy emelt töri érettségi egy középszintűnél?
Figyelt kérdés
Mármint több évszámot kell hozzá tudni? Vagy olyan dolgokba is belekérdezhetnek ami a történelem során nem volt túl jelentős és elsiklottunk felette tanulás közben. Írásbelinél mennyivel több az idő, és még több kifejtős rész van benne? Szóbelinél több tétel van?2015. nov. 28. 12:23
1/2 anonim válasza:
Nem csak több évszámot, de neveket is tudni kell, vannak olyan kérdések, hogy kitől származik az idézet, a kifejtős 2. részben nagyobb terjedelemben kell kifejteni több feladat is van mint középszinten. Szóbelinél ha jól emlékszem 30 tétel van, terjedelmükben kettő- kettő és félszer hosszabbak mint középszinten, én azokból a tételekből készültem fel középszintű szóbelire, 100%-os szóbelit csináltam és alig fértem bele a 15 percbe talán még túl is léptem 1-2 perccel, de szerencsére nem állítottak le. Nem csak magolni kell, hanem megérteni is az összefüggéseket, mert garantáltan belekérdeznek, hogy érted-e miről beszélsz. Ha a szóbeli tételeket megtanulod már ad egy alapot az írásbeli 2. kifejtős részéhez, sok szóbeli tétel lehet majd benne a 2. kifejtős részben.
2/2 anonim válasza:
Én csak azért nem csinálom meg az emeltet, mert amit hozna nekem max 50-60 pont, befektetett időt nem téríteni még, ha először mész akkor semmi gond ezzel, jól teszed, hogy emeltezel, másodszor már érdemes átgondolni, hogy a kinézett szakhoz az a +50 pont amit hoz elegendő-e az államira, persze az is lehet, hogy emelt követelmény ott. Na mindegy csak jótanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!