Érdemes pszichológiát tanulni hobbiból? Ha igen milyen szakirodalommal kéne kezdenem?
Érdemesnek érdemes szerintem. Viszont én nem Freudot ajánlanám elsőre, hanem az alapokat. Keresd Atkinson és tsai könyvét, cirka 900 oldal...
Aztán meg már el tudod dönteni, hogy melyik pszichológiai iskola érdekel bővebben, ill. melyik terület.
Nekem pl. a szociálpszichológia jött be a legjobban, nagyon érdekesnek és hasznosnak tartom.
(Nem vagyok pszichológus hallgató, "csak" tanultam pszichológiát két évig a főiskolán.)
Szerintem se Freuddal kezd el a barátkozást a pszichológiával, az Atkinson egy jó tipp volt, én is azt ajánlom.
pszichológus
Kezd a betegségekkel!
És szinte mindent tudsz a neurológia ráér és pszichéanatómia ráér.
Filia, fóbia, típia, hondria,...stb Ha ezeket bemagoltad ránézel egy emberre ahogy viselkedik és megmondod milyen ember. A koponya alakja is sokat elárúl róla. Én pl egy szó nélkül megtippeltem egy egyénről hogy tanárként dolgozott és hogy nem volt túl boldog élete stresszelt...stb abból ahogy kinézett és megijedt hogy 30 percen át tudtam róla úgy beszélni hogy nem szólalt meg. Kulcsszavakkal a reakciói alapján kitaláltam a múltbéli emlékeit. Számára hihetetlen volt! Én egy pszichológiai tankönyvet sem olvastam el és már pénzt keresek a pszichológiai szaktudásommal.
Kell az ész is ehhez a tantárgyhoz.
a pszichológiát ne keverjük már össze a humbuk mondvacsinált "tudományokkal"
Atkinson jó ötlet volt valóban. Freudot és Jungot elsőre én se ajánlanám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!