Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes lenne pszichológiát...

Érdemes lenne pszichológiát tanulnom?

Figyelt kérdés
Imádom az irodalmat, a biológiát (főként az embertant, szakos vagyok, emelt szinten fogok érettségzini), és mikor nyelvtanból az emberi testbeszédet, kommunikációt vesszük, egész nap bent tudnék ülni és megfeszített figyelemmel hallgatni a tanárt. Ha épp nincs semmi dolgom, interneten, könyvekben az emberi viselkedésről, a mentális problémákról olvasgatok, különösképp érdekelnek a lelki eredetű testi betegségek, az önismeret, önbizalom téma, a grafológia, a gyerekrajzok tanulmányozása. A most nézett sorozatomban előbb fedeztem fel, hogy az egyik szereplő ADHS-s, mint azt, hogy mi lesz a történet lényege. Nagyon szeretem a gyerekeket, velük különösképp szót értek. Először gyerekorvos akartam lenni, aztán rájöttem, hogy a tűfóbiám és az, hogy ha elém raknak egy balesetet szenvedett kisgyereket, biztosan kiburolok, nem segítenének túlzottan előre. Attól félek, hogy ha mondjuk elmennék pszichológusnak, a drogproblémákkal, alkoholproblémákkal küzdő, depressziós emberek, bántalmazott kisgyerekek túlságosan nyomasztanának, és nem bírnám sokáig. Ennek ellenére ez az, ami tényleg érdekel, ami részben a hobbim, órákat el tudok tölteni vele évek óta. Van a pszichológiának olyan ága, ami nem túl nyomasztó, vagy ehhez hozzá lehet szokni? Főként az emberi magatartás érdekel, hogy egy ember személyisége kiolvasható az írásából, beszédéből, mozgásából, reakcióiból, nincs valami ilyen ág? 17L

2015. nov. 13. 21:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ami nem túl nyomasztó? Hát pl. ha elmész tanárnak, vagy kutatónak. Ha ezt a szakot választod, mindenképp fogsz nehéz sorsú emberekkel találkozni életed során.
2015. nov. 14. 11:18
 2/2 future psychologist válasza:
56%
Kedves Kérdező! Másodéves pszichológus hallgató vagyok. Amikor felvételiztem, semmilyen más szakot nem jelöltem be, csak a pszichot. Amióta elkezdtem az egyetemet egy percig sem gondolkoztam el azon, hogy rossz helyen lennék, vagy hogy nekem mást kellene tanulnom. Lenyűgöző, hogy milyen széleskörű tudást adnak át nekünk a tanáraink. Olyan dolgokat tanulhatok, amik az élet minden területén hasznosak, és felhasználhatóak. És nyugodj meg, egy végzett pszichológus nemcsak pszichoterapeutaként, klinikai pszichológusként helyezkedhet el. Ahogy írtad, félsz attól, hogy bizonyos dolgok nyomasztanának téged. Egy ideig én is úgy gondoltam, hogy pszichoterapeuta szeretnék lenni, de rájöttem, hogy az hatalmas érzelmi megterhelést jelentene. Így most fejlődéslélektani irányba szeretnék tovább tanulni. Gimis éveim alatt bele se gondoltam, hogy a pszichológiának milyen hatalmas tárháza van, rengeteg területen el lehet helyezkedni. Ahogy egyre több mindent tanulunk, egyre jobban rálátást kapok a különböző dolgokra. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy ne félj, nem csak depressziós és drogos emberekkel lehet foglalkozni. Ez egy fantasztikus tudomány, ahol mindenki megtalálhatja azt a területet, amivel szívesen szeretne foglalkozni. :)
2015. nov. 14. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!