Milyen középiskolába érdemes tovább tanulnom, ha a későbbiekben egyetemen/főiskolán pszichológiát szeretnék tanulni?
Jelenleg 8.osztályos vagyok.
A tanulmányi eredményeim viszonylag jók,bár magamhoz képest alacsony a 4,3-as átlag.
Annyi biztos hogy egy jó gimnáziumot kell célként kitűznöm,de azt nem tudom hogy jó tagozatra gondoltam-e.Jelenleg gőzerővel tanulok egy biológia tagozatra,mivel oda kell szóbeli is,de nem tudom hogy megéri-e ennyit tanulni rá.Humán tagotaton agyaltam még,szerintetek melyik lenne érdemesebb?Vagy van még más ötletetek?
A válaszokat előre is köszönöm!
Jó gimibe humán szakon humán tárgyakból próbáld összeszedni a pontokat. Ahol biológiát komolyan veszik ott jellemzően mellette kémiából, fizikából, matematikából is nagyobbak az elvárások, ez pedig már sok lenne a legtöbb ide vágyó diáknak.
Legjobban akkor jársz, ha magyar-idegen nyelv tagozatos osztályba mennél, aki pszichológus akar lenni, azoknak jellemzően ezek mennek a legkönnyebben.
"A pszichológia alapszak esetében 2-t kell választani az alábbi érettségi tárgyak közül:
- biológia vagy
- magyar vagy
- matematika vagy
- történelem vagy
- egy idegen nyelv (angol v. francia v. német v. orosz)."
forrás: [link]
(Debreceni BA képzés)
Pszichológiához bármilyen tagozat megfelel. Kérdés, hogy mik az erősségeid, mert attól függően, hogy humán, vagy reál beállítottságod van célszerűbb olyan intézményt választani, ahol az az oldal erősebb.
Személyes véleményem szerint a pszichológiához a biológia tudja a legtöbb később hasznosítható tudást adni. De ha nem annyira az erősséged, ne erőltesd, inkább abból érettségizz, ami a legjobban megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!