Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi iskolák közti átjárás...

Orvosi iskolák közti átjárás lehetséges? Hogyan?

Figyelt kérdés
2016-ban fogok érettségizni és főként az általános orvosi karok érdekelnek. Tegyük fel, hogy bejelölöm a pestit, a szegedit és a pécsit. Pontjaim alapján Pécsre vesznek fel. Egy bizonyos idő után átkérhetem magam a pesti orvosira? Ez milyen feltételekhez kötött?

2015. nov. 10. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Átkérheted, csak nem biztos, hogy át is vesznek. Én Debrecenbe jártam. Anno az átlagosnak 3.5 felett kellett lenni, és másod-harmadév táján lehetett átjelentkezni, nyomós indokkal. Nem tudom biztosan, hogy milyen kritériumok voltak még, de évről évre változhat. Én egy lányt ismertem, aki átment Pestre, és több pestit, aki maradt Debrecenben, mégha a kezdeti tervei nem is ezek voltak. ( megszerette a várost, kiépült a haveri kör, jót tett a családtól való távollét és már nem költözne haza) Amúgy rengeteget jelent a haveri kör az egyetemen, tanulás szempontjából is. Nem jó azt feladni, és harmad-negyedéven újrakezdeni kiépíteni (ez utóbbi szerintem nehéz is)

De ha mindenképp Pest a cél, kérdezd meg a Sotét, hogy mik a szabályok.

2015. nov. 12. 15:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megkérdezni...

[link]

2015. nov. 12. 16:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyébként egy-egy modul után kérheted át magad. Alapozó modul: 1-2. év, preklinikai modul: 3. év és klinikai modul 4-6. év. Ergo a gyakorlatban 2. és 3. év után jelentkezhetsz át. Arra inkább nem is mondok semmit, hogy érettségiző kis senkinek nem megfelelő egy szegedi vagy pécsi ORVOSI EGYETEM, ahol olyan docensek, professzorok tanítanak, akiket a szakmájukban világszinten elismernek (igen, vendégelőadónak hívják őket pl. az USA-ba is többek között). Nekünk volt olyan kurzus, amire azért jött be helyettesítő tanár, mert aki tartotta volna, épp az USA-ban volt dolgozni. Ennyit erről.
2015. nov. 12. 16:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, viszont elvileg mindenki érettségiző kis senkiként indul. :) Szerintem én egy szóval sem húztam le egyik vidéki egyetemet sem, nem indokoltam meg, hogy miért szeretnék Pesten lenni... majd meglátjuk. :)
2015. nov. 12. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!