Miket kell tudnom, ha ügyész szeretnék lenni?
A jogi egyetem végén kötelező doktorálni, tehát igen, kell. Mondjuk a "doktorátus szerzés" számomra értelmezhetetlen kategória, szerintem kevered a PhD-val...
A felvételi tárgyak a magyar és történelem. Ezekből jónak kell lenned. Számít még az átlagod összességében is, főleg az érettségi eredmények. De amúgy a pontszámítási rendszer folyamatosan változik. Legyél mindenből a lehető legjobb.
Ha ügyész akarsz lenni, akkor először (az egyetem elvégzése után) ügyészségi fogalmazónak kell lenned legalább három évig, majd - ha megkapod a kinevezést a szakvizsgák letétele után - titkár leszel, végül pedig, legalább egy év titkári státusz után, ha megüresedik hely, akkor kinevezhetnek ügyésznek.
Minden egyes "fokozatra" külön pályázni kell, és nagyon nagy a verseny.
Nem tudom, mit jelent az egyetemet "elvenni", mindenesetre az én ismerőseim mind protekció nélkül mentek ügyészségre fogalmazónak.
Aki nem ért hozzá, inkább ne beszéljen.
altalaban ezekben a korokben igy mukodnek a dolgok...sajnos..udv a valo vilagba! Nem kizarolag ez kell, de nem art ha van, elorebb jutsz!
es ezt oszinten mondom, eszreveteleim alapjan, mint aki jogi palyan mozog.
pl. vitathatatlan, hogy kell nemi hatszel h bironak nevezzenek ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!