Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A zenébe vagy az informatikába...

A zenébe vagy az informatikába célszerű belefognom inkább?

Figyelt kérdés

Jelenleg 26 éves vagyok, asztalos szakmával, nyelvet nem beszélek, nincs érettségim. Úgy döntöttem újrakezdeném az életem mivel vinni akarom valamire. :)

Elsőnek megtanulnék angolul egy magén tanárral.

Utána visszamennék a suliba és letenném az érettségit.

Ez után arra gondoltam, hogy vagy az informatikát választom vagy a zenét. Mindkettőt szeretem.

De azt szeretném választani amivel anyagilag is jól járok.

Mivel érdemesebb foglalkozni, miben érdemesebb elmerülni és kitanulni?

Informatika:

- Programozó

- Mérnökinformatikus

- Egyebek

Zene:

- És ebbe egyáltalán mit lehet választani? megtanulok mondjuk hegedülni vagy valami és ott ebből hogy lesz jó kereset?

2015. okt. 26. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:

A zenét konkrétan egyetemen szeretnéd tanulni? Mert a Liszt Ferencre nagyon nehéz bekerülni... Alapból úgy kell jelentkezni, hogy már nagyon jó vagy valamilyen hangszeren.

Anyagilag az informatikával jársz jobban, biztos állásod lesz, a zenei karrier pedig tehetség és szerencsefüggő. Ez nem úgy megy, hogy kitanulsz zenésznek és egyből a Szigetre hívnak előadni.

2015. okt. 26. 23:23
 2/9 A kérdező kommentje:

Konkrétan zene alatt komolyzenét értettem, nem azt hogy elmegyek gitárosnak és én leszek egy banda frontembere meg rocksztár és hasonlók.

Az jó hogy az informatikában sok pénz van de amíg meglesz az érettségim az olyan 30 éves koromra lenen meg, plusz jönne az egyetem illetve a főiskola ami + 4 év. Ezzel együtt mér 34 és úgy olvasom, hogy a programozókat nem szeretik alkalmazni 30 felett. Vannak is ilyen cikkek:

[link]

[link]

És hozzáteszem hogy az egyetem nem kis pénz, amennyiben nem támogatott a képzés. Tehát semmi kedvem fél milliókat perkálni és napi 20 órát tanulni akkor ha az egyetem után meg sehol se alkalmaznak.

2015. okt. 27. 07:32
 3/9 anonim ***** válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula.. most akkor 26 vagy és nem jársz suliba, vagy 30 és érettségizel?
2015. okt. 27. 08:36
 4/9 A kérdező kommentje:

Egykutya igazából.

A lényeg az hogy ha megvan az érettségi az olyan 30 éves koromra lesz.

2015. okt. 27. 10:00
 5/9 A kérdező kommentje:

Csak nem akartam ugyanazt leírni egy harmadik kérdés formájában. :) Mert hogy egy másik topikban is leírtam már azt amit most linkeltél.

Sajnos tanácstalan vagyok, de még a hegesztőre gondoltam. Azt mondják hogy Németben a hegesztő is keres annyit mint egy programozó.

2015. okt. 27. 10:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Az egyetem 5 év, nem 4.

Egyébként nem nehéz bejutni államilag támogatottra.

2015. okt. 27. 13:28
 7/9 anonim ***** válasza:
A zenét szerintem hanyagold, ha még nem játszol egyetlen egy hangszeren sem, nem lehet zenésznek "kitanulni".
2015. okt. 27. 13:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Jó de egyáltalán alkalmaznának 34-45 évesen kezdő programozóként? Mert 1-2 cikkben diszkriminálják az embert.
2015. okt. 27. 14:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy hangszert rendesen kitanulni sem kerülne kevesebb időbe, főleg komolyzenében. Ráadásul egy rendes hangszer nem kis befektetés, és sokkal bizonytalanabb, hogy megtérül-e.

Idősebb programozókat meg főleg azért nem alkalmaznak, mert gyakoribb, hogy nem ismerik az új trendeket.

2016. febr. 18. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!