Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mindenképpen érdemesebb...

Mindenképpen érdemesebb matekos irányba továbbtanulni? A nyelvekkel milyen lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés
Teljesen össze vagyok zavarodva a továbbtanulást illetően. Lassan már döntenem kell majd arról, hogy hová, melyik intézménybe jelentkezzek, de én még csak azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen irányba szeretnék továbbtanulni. Mindig humán beállítottságú voltam, de matek tagozatos gimnáziumba jelentkeztem mert otthon rábeszéltek. Nem kényszerítettek mert tulajdonképpen én akartam ide jelentkezni mert elhitették velem, hogy ez nekem majd milyen jó lesz. A testvérem is ilyen irányba tanult ezért gondolta mindenki, hogy akkor ez így megfelelő. Nem mondom, hogy nagyon nem megy a matek, eddig mindig négyes voltam belőle és azt hiszem szeretem is valamennyire, de nem érzem úgy, hogy ezt nekem találták volna ki. Fakultációnak is megtartottam az emelt matekot mert már nem mertem leadni...Itthon folyton azt hallgatom, hogy ha többet foglalkoznék vele akkor jobban menne meg ez a leghasznosabb tantárgy és szinte mindenhez szükség van rá és ezzel nagyon könnyű lesz majd elhelyezkedni meg majd ilyen mérnök meg olyan mérnök lehetsz...Nem adtam le a matekot mert fogalmam sincs, hogy mi szeretnék lenni és lehet, hogy még jól jön meg én is egyetértek vele, hogy a matekkal lehet a legtöbb dolgot kezdeni. Viszont sok értelmét nem látom mert szerintem annyira nem megy, hogy én bármi komolyabbat is tudjak vele kezdeni. Annyira belém sulykolták már ezt az egészet, hogy lassan már én is csak ilyen reál vonalon tudok gondolkodni, hogy informatikus mérnök, építőmérnök leszek mert a matekban tényleg sok lehetőség rejlik, de igazából tudom magamról, hogy nekem az úgysem menne mert túl hülye vagyok hozzá és most már fogalmam sincs, hogy mit kezdjek magammal. A tanulós tárgyakból jó vagyok, de egyikük sem érdekel különösebben. Néha becsúszik pár rossz jegy, ha nem készülök valamire, de amúgy ötöseim szoktak lenni. Tulajdonképpen mindenből próbálok jó jegyeket szerezni, már amennyire tőlem telik és megtanulom, amit kell tantárgytól függetlenül, de ha továbbtanulásról van szó, akkor azért nem annyira mindegy és utána még kb. 40 évig kell majd ezzel foglalkoznom. A nyelvek jól mennek (az idegen nyelvek, amiket még szeretek is és a magyar is), de nem tudom, hogy mennyire lehet ilyen területeken elhelyezkedni. A szüleim nagyon ellene vannak az ilyen "ruhatáros szakoknak" és én sem akarok egy olyan diplomát a kezemben tartani, amit utána nem tudok használni. Nem vagyok egy határozott, magabiztos személyiség, nem szeretek mások előtt szerepelni, beszélni, tehát mondjuk egy tanári szak biztosan nem jöhetne szóba. Szerintetek milyen szakokat után keresgéljek vagy mivel lenne érdemes foglalkoznom? Tényleg érdemes matekos irányt választani?
2015. okt. 18. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
A reálosabb irányban több/jobb lehetőséged lenne később.
2015. okt. 18. 10:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez minden fiatalnak nehéz kérdés.

De amit jól látsz, hogy amit tanulsz azt lehet egy egész életen át csinálnod kell.

Ha a nyelvek jól mennek, akkor gondolkozhatnál egy külföldi tovább tanulásban is. Pl Németországban, ahol az egyetemek sem kerülnek olyan sokba, ahol azért lehet boldogulni.

Ès az egészségügy mennyire vonz? Számítógépek?

Pl egy barátunk egészségügyi gépek mérnöke, mint ct, mrt stb... Ilyeneket fejlesztenek. Ez egy olyan dolog amihez mindenben jónak kell lenni, leginkább informatika ami van de mérnüki rész is.

Vagy is ne csak egy oldalban gondolkodj. Miben tudnád elképzelni magadat?

Van egy barátunk aki müszaki egyetem után asztalos lett. Imádta a fát, de nagyon jó tanuló volt. A nagybáttya asztalos volt és gyerekként is sok idöt töltött ott. Ès mikor az egytem alatt bele fogott egy saját szekrény megcsinálásába már tudta, hogy nem akar mérnök lenni, ö készíteni akar. Azóta külföldre költözött és egy saját egyedi bútorokat gyárt.

2015. okt. 18. 10:50
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen, én is úgy látom, hogy ma az a legjövedelmezőbb, ha valaki reál tárgyakból tanul tovább mert könnyebben el tud majd vele helyezkedni. Amit a második válaszoló írt, biztosan jó állás lehet, de ehez szintén kell matematika. Informatikus mérnök valóban szerettem volna lenni meg van még néhány ilyen típusú szak, ami érdekel viszont nem mernék belevágni mert ezekhez, főleg az informatikához azért komolyabb matematikai ismeretekre van szükség és félek, hogy nekem nem menne. Azon már gondolkoztam, hogy esetleg egy ösztöndíj, program keretei között kimegyek külföldre, de egyébként ugyanúgy el kellene döntenem, hogy mit szeretnék tanulni ha egy külföldi egyetemre, főiskolára szeretnék menni. Nyelvszakokon is gondolkodtam még csak mondom nem tudom, hogy mennyire éri meg vagy hogy egyàltalán miről is szól és mit ad egy ilyeb szak.

2015. okt. 18. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!