Szegedi Tudományegyetemnek melyik szakán tudnék élelmiszer ismeretet tanulni?
Az élelmiszermérnök mondjuk elég hasznos szakma lehet az élelmiszeriparban. Persze villanyszerelőnek nem azt hívják. Az élelmiszerek gyártásánál viszont egy kohómérnök nem sokat tehet.
Amúgy valóban az élelmiszermérnöki szakra kell menni.
Egyébként egy tanárom mondta: ha jártas vagy egy témában, akkor meg fognak találni. Átlagos tudású "szakemberből" Dunát lehet rekeszteni. De az egyetemen végzettek vajon hány százalékát érdekli komolyan a tanult szakma, hány százalék tanul jól és abból mennyi az, aki érteni is fog hozzá? Nagyon kevés. És ez akármelyik szakról elmondható.
Tehát minden szakmával el lehet helyezkedni, ha az ember tényleg ért hozzá és nem lusta. Persze nem egyszerű, azt nem állítom.
SZTE - MK - ÉM BsC - ÉM MsC (élelmiszermérnök)
Nagyon sok élelmiszermérnök van, ezért ha nincs családi/baráti kapcsolat érdemes egy msc-t is csinálni, ha tényleg érdekel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!