Lehet gimnáziumi érettségivel a Rendőrtiszti főiskolára felvételt nyerni?
Szia!
én úgy tudom,hogy a ponthatár most 396 körül volt.
ha az alkalmassági vizsgán megfelelsz,és megvannak a pontjaid akkor felvesznek gimnáziumi végzettséggel..
viszont azt hallottam,hogy eléggé nagy a túljelentkezés,többektől hallottam azt a javaslatot,hogy jobb ha előbb rendőrtiszti szakközépbe mész,mert onnan két év után át lehet jelentkezni,és akkor nagyobb eséllyel indulsz,viszont vesztesz két évet,ha úgy nézzük..
de azért próbáld meg,nem lehetetlen,hátha szerencséd lesz:)
sok sikert!
a szakközép nem rendőrtiszti szakközép,hanem csak "simán" szakközép,mivel tiszteket kizárólag a fősulin képeznek!!!:D (az előttem szóló illetőnek üzenem)
szerintem lényegtelen milyen suliból mész,s egyáltalán nem szükséges előtte a szakközepet elvégezni,sőt...
ide is,mint a többi fősulira/egyetemtre a pontoknak kell meglenni+(ami még szükséges),meg kell felelni a fizikai+pszichológiai+eü-i alkalmassági vizsgálatokon,de minden ezzel kapcsolatos lényegi infó fönn van a suli honlapján:www.rtf.hu
utolsónak üzenem hogy jó hülye.
pont az hogy 25.életévet BE NEM TÖLTÖTT személyek jelentkezhetnek...tapasztalat sem kell.
nem kell 3 év tapasztalat,oda jártam...
bárki jelentkezhet,aki a 25-öt nem töltötte még be,a felvételi vizsga pedig a fizikai (futás,felülés,függeszkedés v. fekvenyomás,helyből távolugrás) + eü-i + pszichológiai (kérdőíves+személyes elbeszélgetés) vizsg.-ból áll
nem ördöngősség bekerülni,mint ahogy azt sokan képzelik/hangoztatják!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!