Meddig érdemes tanulni? (pl. fősuli, egyetem)
16/F vagyok, jelenleg most járom újra a 9.-et, mert előző év egy angol előkészítő volt, alapfokú angolt tettem le. Olyanoktól kérdem, akik.. jól keresnek..
Azt olvastam Magyarországon az egyetemek csak pénz zsebelők. Meddig érdemes tovább tanulni? Informatikusnak tanulok egyébként.. Tervezem külföldre kimenetelt, megéri kimenni szerintetek? Milyen tanácsot tudnátok adni, hogy biztosítsam a "jövőm" ? Köszi a választ!
Meddig érdemes tanulni? Holtig, ahogy a jó pap is.
Egyetem nélkül is lehet jól keresni, ahogy diplomával is lehetsz munkanélküli.
A jövő pedig kiszámíthatatlan.
Ha, külföldre, ... attol függ, hogy hogy honnan nezzük. Felöled külföld, felölem az 'itt'. :) Hova, melyik orszagba?
Nemetorszagban speciell ket lehetöseg adott:
#1 A föiskolara vagy az egyetemre van közvetlen hozzaferesed, (szakmaba vág)
#2 Ha, nincs közvetlen hozzaferesed, akkor kell tenni, egy különbözetit. Ez pontosan 1 szemeszter, kb. 3,5 honap, egyetemnel elöfordulhat 15 honap is. Ha, eredmenyesen letetted a vizsgat, akkor lehet jelentkezni egyetemre/föiskolara.
Nemetorszagban a nemet B2 kötelezö minden külföldinek.
Ha, informatikuskent tanulnal tovabb, akkor inkabb a 'master' fokozat, bachelor'böl, annyi van, mint homok a Saharaban. Nem is fizetik meg öket.
Folyt.
Jut eszembe,...
... ha, Mo.-on vegeztel egy szemesztert pl. informatikabol, akkor azt tovabb folytathatod Nemeto.-ban egy olyan nemet föiskolan, amin informatikat lehet hallgatni.. Ez esetben a magyar szemesztert a nemet föiskolak elismerik, es akkor nem kell megcsinalni Nemetorszagban a különbözetit. Nemet nyelvtudas viszont mindenkeppen kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!