Érdemes így biológia szakra mennem?
Figyelt kérdés
Igazából nagyon szeretem a biológiát, emelten is tanulom.A kémiát is szeretem.Az egyetlen amivel mindennél jobban hadilábon állok, az a fizika.Érdemes így biológia szakra, vagy orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikára mennem?És ha igen, melyikkel járnék jobban?A biológiában egyébként leginkább a mikrobiológia,a genetika, a sejtbiológia, immunbiológia és virológia köt le.Egyáltalán lenne esélyem az elhelyezkedésre? 17/l2015. okt. 3. 21:35
1/5 anonim válasza:
Igen. Az ELTE TTK vagy a SZIE AOTK Biológus képzéseit ajánlom. A biológia az egyik leggyorsabban fejlődő szakterület, aminek nagy jövője van.
Viszont ez egy olyan szak ami csak magas színvonalon művelhető eredményesen, tehát egy BSc csak bevezetésnek tekinthető, eleve MSc-ben és PhD-ben is, tehát teljes egyetemi képzésben kell gondolkodni.
2/5 A kérdező kommentje:
igen, abban én is biztos voltam, hogy az alapképzéssel semmire sem megyek.és egyébként a biológia vagy az orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika szakot ajánlanád jobban?:) köszönöm a segítséget!
2015. okt. 4. 08:58
3/5 anonim válasza:
A biológia szakot ajánlom, mert biztosabb alapokat nyújt amire jobban lehet építkezni. Az orvosdiagnosztikai szak inkább főiskolai jellegű szakképzési irányú (konkrét gyakorlati feladatokra képez), nem letisztult egyetemi alapozó szak.
4/5 anonim válasza:
Írásodból az jön le nekem, hogy a biológia felé visz a szíved :) Úgyhogy, szerintem már tudod a választ hova jelentkezz. És igen érdemes arra menned, de olyan magas a pontszám, hogy kémia emelt is.. lehet jól jönne, de választott érettséginek mindenképp.
5/5 anonim válasza:
Én is ajánlanám a bioszt. :) Nagyon sok szorgalom és elhivatottság kell hozzá, mert rengeteg tananyag van és minden tárgyból aláznak, ha nem tudod durván magas szinten, amit kérnek. Fizika csak egy félévig kötelező, az pedig 2-3 nap vizsgaidőszaki tanulással könnyen letudható. :) Az eltéről nyilatkozom amúgy, én oda járok, a szegedi tantervet nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!