Biosz tanár szeretnék lenni. Ez most hogy van pl a főiskolán vehetek fel hozzá plusz tantárgyat vagy már érettségiznem kell abból a tantárgyból?
hát pedig nem kell... fizika kémia biosz meg ilyesmikből kell kettőt választani
a tanárszakok meg jellemzően két szakosak tehát biosz-kémia tanár vagy fizika-biológia matek-biosz
Ha jól értem, a kérdező nem arra kíváncsi, hogy kell-e biológia érettségi a tanárszakhoz, hanem arra, hogy a másik választott tárgyból is kell-e érettségit tennie.
A jelenlegi tanárképzési rendszert nem ismerem nagyon jól, de a felvi segít. Annyi biztos, hogy jelenleg (frissen érettségizettként) csak kétszakos tanárnak lehet jelentkezni (már előre ki kell választani a két szakot). Itt megtalálhatók például az idén szeptemberben induló szakok, és a felvételi követelményeik (nyilván jövőre induló szakoknál elvileg ez változhat, de ez nem valószínű):
Ez alapján két tárgyból kell érettségi a természettudományos területekről, de elég mindkettőből a középszintű (persze a ponthatárokat is érdemes figyelni!). Például biológia-fizika tanár esetén:
Emellett szükséges pályaalkalmassági vizsgát tenni.
Itt is írnak az osztatlan tanárképzésre való felvételiről:
Én szegedi példákat hoztam fentebb, de nyilván ugyanígy meg lehet nézni minden egyetem kínálatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!