Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik éri meg jobban hosszútá...

Melyik éri meg jobban hosszútávon? (fősuli/egyetem szak. Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Melyik éri meg jobban, melyikkel kereshetek többet, melyikkel könnyebb elhelyezkedni?

orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikusi szak, vagy programvezető informatikusi szak??!

Pluszpontot jelent, azaz nagyobb az esélye a bekerülésnek, ha az előírt 2 érettségi ami kötelező hozzá (választható az a 2 is) még van pluszba vmiből érettségim?

2010. márc. 14. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
5 tárgyból kötelező az érettségi, ha neked 6ból van, akkor sem kapsz több pontot!
2010. márc. 14. 19:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Viszont plusz pontot kaphatsz, ha valamilyen nyelvből közép vagy felsőfokú nyelvvizsgád van, de ha mindkettő van, az még jobb.

Érdemes a kötelező érettségi tárgyakból emeltet tenned.

Én e kettő közül az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analítikusi szakot választanám, mert gondolom szereted a kémiát és a biológiát, s így még tovább képezheted magad más területen is (vegyész, mikrobiológus, laboros stb.) Több hasonló témában lehetsz otthon.

2010. márc. 14. 19:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem programVEZETŐ informatikus, hanem programTERVEZŐ, nem?:)

Szerintem a képalkotó diagnosztika érdekesebb lehet, de a programtervező informatikussal könnyebb elhelyezkedni. És valószínűleg sokkal jobban is keresnél vele.

2010. márc. 14. 19:44
 4/9 A kérdező kommentje:

jaj de:$ csak elírtam :D

és azzal milyen helyen lehetne elhelyezkedni?

csak mert informatika szakra járok most is. az jobban érdekel. :)

2010. márc. 14. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Ég és föld a kettő.

Az orvosi matyira nem tudom hány pont kell, a programtervezőinfora 270-280 körül volt tavaly a határ SZTE-n. Szal oda nem egy olyan őrült nehéz bekerülni. De bennmaradni annál inkább. Én olyat hallottam h nagyon keményen van matek, algebra és kalkulus főleg. Engem mindenesetre lebeszéltek róla olyan tanárok akiknek most elsős tanítványai vannak ott.

HA az elhelyezkedési lehetőségeket nézzük akkor manapság mindkettőre szükség van. Informatikus, pláne a programtervezők nagyon jól keresnek.

Szabad tudni hány éves vagy? Jövőre fogsz felvételizni?

2010. márc. 15. 00:01
 6/9 A kérdező kommentje:

16 éves vagyok, 10.es, de szakközepes osztályba járok(azaz a természtettudományi tárgyak 2 évesek, de 2-t fel kell venni közülük), és jövőre kell fakultációkat felvennem, és nem árt elkezdeni gondolkozni rajta.

így is nehéz lesz eldöntenem. :)

2010. márc. 15. 00:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha csak 10es vagy az jó, Még időben vagy. Ha elfogadsz egy jótanácsot, bárhogy is döntesz hajts rá a nyelvekre. Legyen középfokú nyelvvizsgád mire odakerülsz. Hidd el bárhol nagyon sokat fog számítani az a 35 pont. Én most vagy végzős és nagyon elhúztam a dolgot. Azt hittem meglesz a pontom nyelvvizsga nélkül is. Nem jártam különtanárhoz se angolból. Nyáron letettem egy alapfokot mert nekem az követelmény az egyetemi jelentkezéshez, de azért meg nem jár pont. Közbe a válság hatott a családra szal nem fér bele a költségvetésbe a nyelvvizsga és a különtanár. Most próbálkozok 60%os emelt angolt írni h kapjak érte nyelvvizsgát, járok faktra. Szal elcsesztem kicsit.

Gyúrj nyelvre. És ne parázz nálunk az osztály fele 1 hónappal a beadási határidő előtt még meggondolta magát h nem is oda megy ahova eredetileg gondolta.

2010. márc. 15. 00:43
 8/9 A kérdező kommentje:

hát, a nyelvre rá is akarok gyúrni :)

osztályból akivel jóba vagyok csajszi, ő is mondta hogy akar majd nyelvvizsgázni, úgyhogy mi jövőre megyünk angol faktra, ha megváltozik a faktos választás, ha nem :) (most vmi olyat mondtak hogy lehet h csak 1 természettudományi tárgyat kell választani, az nekem a biosz lenne, és mellé amit akarok. de ha nem, akkor is felveszem az angolt :D)

2010. márc. 15. 10:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia!Én képalkotó diag-ot tanulok...úgy hagynám ott,mint a huzat,ha már nem húztam volna le belőle lassan 2évet.Igen,szépeket ígérnek,de a valóságban az assziszetnsek között fogod nyomogatni a gombot havi 90ezerért és sz@rba nem néznek...az egészségügyet már amúgy is kerülném minden irányból.Ahhoz képest,hogy az utolsó csavarig meg működési elvig minden képalkotó eszközt meg kell tanulni,anatómia,élettan kitéve-betéve és a legnehezebb a rtg,mr,ct anatómai,képkiértékelés...semmi értelme az egésznek annak fényében,hogy később tényleg csak egy gombot fogsz nyomogatni...külföldön elvileg más a helyzet,nem tudom.
2010. ápr. 3. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!