Debreceni Egyetem vagy a Szegedi Tudományegyetem általános orvosi szak?
Akkor teljesen mindegy. :) Az a baj, hogy nem lehet belelátni... hogy mennyire nehéz; félek, hogy nekem túl nagy falat lenne. :S Legjobban a magolástól félek, mert azt nagyon nem szeretem...
Még a pszichológiában gondolkodom... az ELTE pszichológia szakját nagyon lemondták, hogy az semmi... no de ez is lehet hogy csak szóbeszéd. Mit gondoltok?
Azt már több helyről hallottam, hogy a Debreceni Egyetemen könnyebb elvégezni a szakot, mint Szegeden.
Hogy igaz-e vagy sem, azt nem tudom:D
De amúgy az orvosihoz elszántság meg kitartás kell. Nem szabad úgy nekiállni, hogy "jaj nekem ez nem fog menni". Úgy kell nekiállni, hogy "ezzel akarok foglalkozni, megcsinálom és kész".
A pszichológia tuti szar az ELTÉn. HVG-s statisztika alapján mondom, plusz ELTÉ-s hallgatók beszélték le osztálytársamat róla, mert hogy annyira gyenge.
HVG szerint pszichóból a legjobb a Károli, aztán holtversenyben Szeged és Pázmány, aztán holtversenyben Debrecen és Pécs, az utolsó az ELTE.
Hát igen, elszántság szerintem van :) érdekelni nagyon érdekel és ezt szeretném csinálni... de félek, hogy túl nehéz és hogy nem végzem el, mivel bekerülni annyira nem nehéz, de ott maradni... erről már semmit sem tudok.
Pszichológia is érdekel, de az orvosi jobban. Hát majd meglátjuk :)
Az ELTE pszichológia gyenge, én Szegeden végeztem, de amikor több hallgató átjelentkezett Szegedre, egy külön "felzárkóztató" kurzust kellett nekik tartani.
Ezzel el is mondtam mindent. :)
Én is orvos akartam lenni, de végül pszichológus lettem...12 éve már.
Nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!