Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diákhitel 2. egy félévre vagy...

Diákhitel 2. egy félévre vagy inkább munka a tanulás mellett?

Figyelt kérdés

Abban az évben amikor felvételiztem csak önköltséges indult többek között abból a szakból is, amire járok (gazdálkodási és menedzsment). Eddig még úgy ahogy kifizettem a tandíjat, suli mellett végig dolgoztam amikor volt szabadidőm, illetve ismerősöknek köszönhetően volt egy - a többi diákmunkához képest jobban fizető - munkám, de az januártól megszűnt. Most nyáron végig dolgoztam, de olyan alacsony a diákbér, hogy mikor minden nap mentem dolgozni júliusban, akkor is csak nettó 93 ezret sikerült összeszednem.

Ahol nyáron dolgoztam az elég messze van, 5-kor kell kelnem reggel és délután 6-ra érek haza ha elérem a buszt, ha nem akkor 7-re. Van olyan nap, mikor 10-re érek majd csak haza, mert olyan sokáig van óra, hogy csak a legutolsó vonatot érem el. Úgy érzem, hogy nem tudnék minden nap 5-kor kelni úgy, hogy mellette még tanuljak is. Sikerült úgy felvennem az órákat, hogy legyen 2 szabadnapom, de a legtöbb diákmunkánál csak akkor állnak szóba velem, ha heti min. 3 napot tudok vállalni, így elég nehéz munkát váltani. Az őszi félév tandíját a nyári munkának köszönhetően még ki tudom fizetni, de tavasszal kellene csinálnom nyelvvizsgát is, amire szintén tanulni kell, így nem tudom hogyan fogom összeszedni a tavaszi félév tandíját.

Szerintetek megéri felvenni a diákhitel 2-t egy félévre? A legtöbb ismerősöm próbál lebeszélni róla, azt mondják, hogy sose vennének fel csak a legvégső esetben. Nem tudom mi lenne a jó megoldás: dolgoznék heti 2 napot ha van munka a közelben és a tanulásra koncentrálnék inkább majd felvenném tavasszal a diákhitel 2-t vagy inkább keljek minden nap 5-kor, dolgozzak és szedjem össze bármi áron a tandíjat?

2015. szept. 1. 17:05
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!