Az orvosi egyetemet elkezdheti valaki 32 évesen?
...még ha nem is vagyok Albert Schweitzer...aki 30 évesen kezdte és miCSODA lett belőle?!
Segédápolónak jelentkeztem egy kórházba, ápolói okj-re járok -az ápolási igazgatónő meg rákérdezett, mért nem megyek az orvosira?! Nos, ennél nagyobb bókot ritkán kap egy ember... Tegyük hozzá, nem nézek ki a koromnak megfelelően. (Sokkal fiatalabbnak, és úgy is érzem magam). Jöjjenek a vélemények, a kövek, meg mnden hideg-meleg! :) Kíváncsi vagyok!
hát nem is tescozni kell... én simán találtam 1000/óra nettós állást is és közel 50 ezret hozott, és ott a diákhitel is, meg nyárról és tudsz félretenni
évközi szünetekben többet is tudsz vállalni
csak akarni kéne...
Jah, 1000/óra nettós állás műszaki munkáknál van, meg ha ritka nyelvet beszélsz. :) Egyébként nincsen.
Évközi szünetek?:D Sotén őszi szünet nincs, csak tavaszi, de az is pár nap. Nyár? A június elmegy a vizsgákkal, aztán 1 hónap kórházi gyakorlat, és akkor marad egy hónapod. :) Ha ebből csak egy hetet elmész valahova, akkor is már 3 hét.
De annyira szeretem, hogy mindig azok tudják jobban, akik sose jártak ide. Nem véletlenül nem dolgozik harmadév alatt szinte SENKI az orvosin.
"Ez egyszerű. Mit veszíthetsz? Semmit. Mit nyerhetsz? Megváltozik az életed, egy sokkal jobb irányba."
Mondja valaki akinek fingja sincs a felsőoktatás jelenlegi helyzetéről, az orvosiról meg pláne nincs. Mit veszíthet. Valóban semmit, ha a több millió forint neked semmi. Ugyanis most az orvosi a felsőoktatás egyik legnagyobb csapdája.
"de nehogymar azert ne menjen orvosira mert nem tudja kifizetni a kepzes arat. Majd vesz fel diakhitelt, orvosi utan rogton kimegy kulfoldre, es 1-3 ev alatt visszatudja fizetni a lovet."
Ha el tudja végezni az egyetemet! És ez egy rohadt nagy HA. Sok ismerősöm, hagyta ott az egészet másodévben, mert egyszerűen rájött, hogy ez őt nem érdekli, vagy nem bírja a stresszt.
Tehát ne írjunk már olyat, hogy nincs mit vesztenie. Igenis van, könnyen ott lehet állni diploma nélkül, egy négymilliós diákhitellel, csórón Magyarországon.
a diákhitel nem olyan, mint a banki,
a keresetedhez igazodik a törlesztő
ha úgy döntesz, hogy 4 milla diákhitellel elmész észak borsodba minimálbérre, akkor nem fizeted ki nyugdíjig és az állam így járt csak akkor hajthatják be egy összegben, hogyha nem tartod be a szerződést
kereset alapján számolják ugyanis a törlesztőt, nincs konkrét futamidő
persze egyébként a felelős pénzügyi döntés rajtad áll, vannak előnyei a diákhitelnek, és természetesen a nap sem fűt ingyen, az nem ösztöndíj te azt kölcsön kaptad egyébként a piacinál jóval jobb feltételekkel
ezért javasoltam a bécsi vagy az innsbrucki egyetemet, ahol még ingyen elvégezhetnéd, de ha nem hát nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!