Az orvosi egyetemet elkezdheti valaki 32 évesen?
...még ha nem is vagyok Albert Schweitzer...aki 30 évesen kezdte és miCSODA lett belőle?!
Segédápolónak jelentkeztem egy kórházba, ápolói okj-re járok -az ápolási igazgatónő meg rákérdezett, mért nem megyek az orvosira?! Nos, ennél nagyobb bókot ritkán kap egy ember... Tegyük hozzá, nem nézek ki a koromnak megfelelően. (Sokkal fiatalabbnak, és úgy is érzem magam). Jöjjenek a vélemények, a kövek, meg mnden hideg-meleg! :) Kíváncsi vagyok!
Elkezdheti, persze, De erre számolj rá még minimum 1-2 évet - felkészülés a két emelt érettségire, munka mellett. És utána ki fog eltartani? Mert az egyetem mellett, első 2-3 évben nem lehet dolgozni, és utána is max zsebpénznek valót kb.
Szóval igazából szerintem csak az anyagiak állnak az útjába a dolognak, egyébként volt évfolyamtársam, aki 40-50 éves korában kezdett bele. (Nem kérdeztem pontosan hány éves.) Régi álma volt, és akkor jutott odáig, hogy megvalósítsa. :)
Sajnos nem, két emelt érettségit kell tenned biológiából és kémiából vagy fizikából. Nem véletlenül van ez így, én a kémiát ajánlom, nagyon megszenvednéd, ha e nélkül kerülnél be. Nem tudnád tartani a tempót, mivel gondolom sokáig nem tanultad ezeket a tárgyakat.
A felvi.hu-n amúgy megtalálod ezeket az infókat.
Amúgy most néztem, beleszámít a diplomád:
de nem tudom hogy az emelt érettségivel ilyen esetben mi a helyzet.
Viszont akkor vedd figyelembe, hogy ha 6 féléved van még, mert alapképzést csináltál már egyet, akkor a hiányzó 6 féléved 6 millió...
Egyébként megéri elvégezni diákhitelre is, de kizárólag, ha kimész végzés után Németországba.
Viszont a te eseted azért már a korod miatt is macerásabb.
Albert Schweitzernek hobbija volt papírokat szerezni, és rengeteg pénze. Nem mintha egy random akárki lett volna már egyébként is aki 30 évesen erre adta a fejét.
Egyébként ahány élet annyi életút, senki sem fogja megmondani a betegek közül, hogy te mikor kezdted. Ha viszont van már diplomád akkor azt már a számolgatós rendszerben szerezted? Egy dolog majd 36 évesen elvégezni, de arra jönnek a rezidensi évek.
Én is elkezdtem az orvosit a mérnöki diplomám mellé, annyiból vagyok szerencsésebb helyzetben, hogy nekem nem ciki kollégiumban lakni, mert 21 éves vagyok és a havi 14 ezer és rezsivel sem kell számolni, és szerencsére nincs is senkim még aki gyereket meg közös életet akarna.
Na jó, igazából még nem jutottam be. A kémiát 0-ról januárban kezdtem el "tanulgatni", és most őszre állok úgy, hogy reálisnak érezzek egy 80%-ot, úgyhogy gondolkodok rajta, hogy ősszel le is kéne emeltezni.
Első félévben volt műszaki kémiám de az igazából a fizika atomszerkezeti része volt meg a fémrácsok.
A könyvek nem érnek semmit. Vedd elő a követelményt nézz utána mit kell tudni, számolni az ötösöm lesz kémiából feladatgyűjtemények meg az érettségi feladatsorok.
A biosz egy külön történet... az a baj, hogy nem csak az emberhez kapcsolódó dolgokat kell tudni, hanem az evolúcióbiológián át a növények és állatok törzsfejlődésén át nagyon nagy részletességgel a biológia legkevésbé sem érdekes részeit.
Minden esetre ezt az utóbbit könnyebbnek tartják, mint a kémiát, hát nem tudom. Ezerszer szívesebben írnék két kémiát, mint az ősszájúakról esszét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!