Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes újraérettségizni?

Érdemes újraérettségizni?

Figyelt kérdés
Egy olyan problémám lenne hogy pár évvel ezelőtt érettségiztem, mindenből középszinten és az érettségin 3-as,4-es közötti átlagom lett. Akkor még nem akartam főiskolán továbbtanulni mert nem volt elég érett az agyam hozzá, viszont idén jelentkeztem egy főiskolára, csak sajnos mivel nem csináltam emelt szintű érettségit és a középszintű eredményeim sem olyan nagyon jók, ezért nem vettek fel. A kérdésem az lenne, hogy ha teszem azt irodalomból már van középszintű érettségim ami 4-es, de szeretnék emelt szintűt most, akkor ha az véletlenül nem sikerül olyan jól,akkor a középszintű eredményem megmarad és nincs semmi következménye, vagy ha netán rosszabb lesz mint a középszintű eredményem volt akkor a 4-est átírják rosszabbra?Nem nagyon merek belevágni mert nem igazán vagyok tisztában vele hogy mi van akkor ha rosszabbra sikerül. Nem vagyok buta, meg van szorgalmam csak nagyon nehezen fogok neki ezeknek a dolgoknak. Viszont ha sikerülne valamiből emelt szintű érettségit tennem, plusz már rajta vagyok a nyelvvizsga ügyön is, akkor biztos hogy jövőre felvennének. Előre is köszönöm a válaszokat.
2015. aug. 10. 13:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Emiatt nyugodtan mehetsz újraérettségizni; az emelt szintű eredményét pótlapon kapod meg, azt meg vagy feltöltöd a jelentkezésnél, vagy nem (értelemszerűen, hogyha az rosszabb, akkor nem töltöd fel). Viszont az emeltre nagyon rá kell feküdni, hogy jól sikerüljön.
2015. aug. 10. 14:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ. Megnyugtattál. Persze tudom amúgy, hogy sokat kell készülni rá de már alapból az emelt szintű érettségi többletpont szóval már előrébb vagyok. Annyira nem hiányzik sok pontom de szeretnék minél többet összeszedni hogy biztosra menjek:)
2015. aug. 10. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!