Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik jobb, bankban dolgozni...

Melyik jobb, bankban dolgozni vagy turizmusban (pl. szállodában )?

Figyelt kérdés

Turizmus- vendéglátás szakos hallgató vagyok még egy évem van hátra eddig sikerültek a tárgyaim. Ugyebár ezzel közgazdász diplomát fogok kapni. És sok helyen hallom, hogy büfészak és nem lehet elhelyezkedni illetve felesleges elvégezni. Ezért gondolkodtam el azon, hogy a diploma után banki szektor felé venném az irányt(a felsőfokú végzettség több fizetést jelentene). El tudnám magam képzelni egy bankban, de a szállodai munka is vonz.

Melyikkel járnék jobban szerintetek ?

2015. aug. 3. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a turizmusban nagyobb a nyüzsgés, a szervezkedés. Ha ez vonz téged, nem a nyugodtabb, banki munka, akkor nem kell sokat gondolkodni.
2015. aug. 3. 21:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen tudom, csak ugye az is számít, hogy mennyit keresnék.

Egy nyugis banki munka is tetszene, de a szervezkedés és nyüzsi is vonz. Szóval a fizetés a döntő és az elhelyezkedési lehetőség ill. az, hogy mennyire nehéz feljebb jutni a ranglétrán. Persze továbbképzéseket bevállalnám simán. :)

2015. aug. 3. 21:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát a banki munka minden, csak nem nyugodt. Olyan stresszes mint az állat.
2015. aug. 3. 23:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, te bankban dolgozol ?
2015. aug. 4. 07:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem bankban, informatikai cégnél, de ki voltam helyezve bankba... Mondjuk nem tudom, hogy te egy pénzügyes Msc-vel miért dolgoznál feltétlenül bankban. A végzettek többsége nem ott dolgozik.

Én a turizmusra meg nem alapoznék, nyáron megy, a többi évszakban semmi, a menedzseri pozíciók betöltése meg szerintem kihalásos alapon megy.

2015. aug. 4. 20:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszi a választ. Épp ez az, hogy még egyáltalán nem tudom milyen Msc-t végezzek amivel el tudok helyezkedni egy jól fizető munkahelyen, mikor elkezdtem a szakot csakis szállodában tudtam volna elképzelni magam, de nem akarok örök életemben egy recepciós lenni, 100 ezert Ft-ért.

2015. aug. 5. 09:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Azt is számold bele, hogy a turizmusban neked nincs se hétvége, se ünnepnap. Én már csak ezért sem választanám.
2015. aug. 6. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!