Külföldre Pultos-Mixer vagy Barista a jobb döntés?
Nagyon is meg tudlak érteni. Én már dolgozni sem voltam hajlandó informatikában, kiiratkoztam az egyetemről.
Volt osztálytársaim közül páran luxushajón, külföldi szállodában dolgoznak. Ők idegenforgalmi szakmenedzser végzettséget szereztek. Angolul beszélnek, a luxus szállodás csaj pedig spanyolul is.
Külföldön, főleg Ausztriában, nagyon keresik a pincéreket, szakácsokat. Gondolom mixer is kell nekik, mivel sétahajózás van. Én láttam rajta bárt is. De ide lehet a németet is kérnék. Szerintem UK-ban próbálj szerencsét első nekifutásnak.
Barista:
pro: könnyű megtanulni, nincs éjszakázás, nem kell s*ggrészeg vendégekkel veszekedni.
con: korán kelés, forró cuccal megégeted a kezedet, gyorsnak kell lenni mert nagyon gyorsan "lejár a kávé szavatossága" az elkészítés után.
Persze ez is sok mindenen múlik, pl. az ilyen multis láncokban általában nagyobb hajtás és ezzel megegyező mértékű disznóól is van. A kis magán helyek ezzel szemben viszonylag tiszták, tisztességes munkát tudsz végezni mert nem nőnek a fejedre a rendelések.
Ezen kívül nincs az mint a nagy láncoknál, hogy két hetente bevezetnek húsz újfajta italt, és lövésed sincs hogy melyikbe mit kéne tenni.
Bár:
pro: nem kell korán kelni, bulisabb atmoszféra, vadabb hajad tetkóid lehetnek, sanszosabb hogy nem öltöztetnek bohócnak
con: Éjszakázás (3-4 óra előtt ágyba nem kerülsz), törött üvegek (úgyis lesz ha profi vagy), részeg vendég, kiskorúak igazoltatása (nagyon észnél kell lenni), többnyire hangos zene és zaj, és péntek-szombaton bulizni tuti nem jutsz el.
Ha bagoly vagy és közel laksz, van bringád vagy kocsid, akkor jó lehet. Viszont ha nem, akkor mint a torkos borz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!