Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit válasszak, mérnök vagy...

Mit válasszak, mérnök vagy informatikus? (lent)

Figyelt kérdés
Üdv! Két pálya között vacillálok. Gépészmérnök vs. programozó (mérnökinformatikus-programtervező informatikus). Matekból emeltezni szeretnék majd, fizikából pedig középszintűt szeretnék. Nem tudom mi alapján döntsek. Informatikának a programozás része érdekel leginkább. Viszont érdekel a fizika is, gépek, autók stb. ezekkel is szívesen foglalkoznék, de nem tudom melyik legyen. Ha programozó szeretnék lenni akkor mérnökinfo vagy programtervező informatikus? Van lényegi különbség? A fizetés és elhelyezkedés úgy tudom hasonló így az alapján sem tudok dönteni. Szerintetek melyik lenne jobb és miért?

2015. aug. 3. 01:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10-es vagyok..

Azt lehagytam, hogy sajnos elég kiábrándító tud lenni, amikor egy proginfen végzett informatikus megkérdezi tőled, hogy mi a különbség a Debug és a Release módban buildelt kód között.. Pedig elvileg ez inkább az ő szakmája lenne, mint egy mérnök infósé..

2015. aug. 4. 19:53
 12/12 A kérdező kommentje:
Igazából ez a kettő érdekel nagyon, gépész vagy informatikus. Csak nem tudom eldönteni melyik lenne jobb, programozásban az alkalmazások megírása, fejlesztése érdekel, gépészetben pedig autó, motorok, hasonló gépek. Nem tudom eldönteni, hogy melyik miért lenne jobb, elhelyezkedés, fizetés nagyon hasonló, és mind a kettő egyformán érdekel.
2015. aug. 5. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!