Proginfó vagy mérnökinfó?
Szeretek programozni, játékokat, operációs rendszereket, és sok más célú programot létrehozni, programozni. Szeretem a logikai feladatokat, habár a logikám nem kifejlett képesség.
Ugyancsak szeretek foglalkozni az áramkörökkel is, szeretnék megtanulni NYÁK-ot készíteni, megérteni. Szeretnék elektromos eszközöket megjavítani, vagy összerakni egy újat többől. Szeretnék saját áramköröket, hardvereket tervezni és létrehozni.
Matekból 4 és 5-ös között állok, megértem a tanult anyagok többségét, használni is tudom, többnyire vissza is emlékszem a tanultakra. Azonban, ha magamnak kell megtalálni egy logikát, hát nyögvenyelősen, de 100. próbálkozásra talán meg is lesz. Tehát matek oké, logika 0.
Melyik szakra menjek és melyik iskolába?
1. válaszoló: Villamosmérnökire azért nem akarok menni, mert nem csak az érdekel, hanem a programozás is.
2. válaszoló: Köszönöm a tanácsod!
3. válaszoló: Köszönöm neked is a felvilágosítást, nem csak tőled hallottam már, de nem azért mennék infóra, mert van logikám, hanem azért, mert szeretem csinálni!
Villamosmérnöknek is van programozás dögivel. BME-VIK-en első évben C-t, C++-t és assemblyt tanulsz. Ha érdekel a mikroprocesszor programozás akkor a második félévet meg egyenesen imádni fogod ^^
A logikád meg folyamatosan fejlődik, ha idejössz akkor úgyis rá leszel kényszerítve. Egyébként általában nincs olyan, hogy gondolsz valamit és az elsőre működni fog, igenis sokat kell tökölni vele, dehát ez erről is szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!