Lehetséges 23 évesen teljesen irányt váltani?
Elég későn érő típus vagyok, és nagyon sokáig nagyon sok minden érdekelt (még most is), és sok területről van egy "művelt laikusi" tudásom. Most egy társadalomtudományi szakot tanulok, de sosem érdekelt, szeretném abbahagyni. Szeretnék elmenni természettudományos irányba.
A kérdés azért merült fel bennem, mert vannak ismerőseim, akik ebben a korban már kutatnak, komoly érdemeik vannak. Én elég pocsékul érzem magam, mivel középiskolában szinte mindenből a legjobb voltam, aztán egyetem idejére mindenféle bajom lett, és leeresztettem. Úgy érzem, évekre lemaradtam, és nem tudom, mit tegyek.
Egyértelmű hogy váltsál szerintem, ha rájöttél, hogy ez az ami igazán érdekel.
Kutatni meg rengeteg időd lesz még, jó esetben minimum 50 év. Senkit nem fog érdekelni, hogy hány évesen kezdted. Szóval hajrá.
Egy érettségire nem olyan nehéz felkészülni, még utólag se, én legalábbis nem sok különbséget láttam pár év múltán. Mondjuk én mindig inkább olyan voltam, aki egyedül otthon tanulva tudott a leghatékonyabban felkészülni.
Természettudományon belül melyik szakra mennél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!