Tényleg ennyire nem jelent semmit a PhD (doktori) képzés?
Figyelt kérdés
Nemrég derült ki, hogy felvettek egy doktori iskolába, aminek nagyon örülök, mert ez volt mindig is az álmom. Ehhez képest az összes ismerősöm és a család is folyamatosan beszólogat miatta, pl.: "még nem tettél le semmit az asztalra" vagy "sose mennék phd-ra, mert nem lehet vele keresni...Én azért jelentkeztem, mert oktatni szeretnék majd a későbbiekben, tényleg ekkora bűn ez?
Ez a kérdés több válaszra nem çrdemes,a kedves Kérdező roppant magabiztos çs cçltudatos egyçn,ëgy nem igçnyel sem tanácsot,sem tutujgatást.Csak amennyiben ilyen,nem çrtem miçrt kçrdezett akkora butaságot,amit,hiszen csak nem hülye,hogy önmaga belássa a tudás nem "bűn",nemde?sok sikert a terveidhez,de majd amikor benne leszel,remçlem kicsit bölcsebbé válsz a megszerzett tapasztalatok által çs előbb használod a fejed,mielőtt leszólnád mások VALÓS tapasztalatokból származó következtetéseit.Utolsó gondolat:a tudományos pályához HATALMAS alázat kell!Nem emberek iránt feltétlen,hanem a tudomány iránt!
2015. aug. 3. 00:20
13/14 anonim válasza:
Elnézést az előző "é" betűs problematikáért, így helyes és olvasható a gondolat:
Ez a kérdés több válaszra nem érdemes,a kedves Kérdező roppant magabiztos és céltudatos egyén,így nem igényel sem tanácsot,sem tutujgatást.Csak amennyiben ilyen,nem értem miért kérdezett akkora butaságot,amit,hiszen csak nem hülye,hogy önmaga belássa a tudás nem "bűn",nemde?Sok sikert a terveidhez,de majd amikor benne leszel,remélem kicsit bölcsebbé válsz a megszerzett tapasztalatok által és előbb használod a fejed,mielőtt leszólnád mások VALÓS tapasztalatokból származó következtetéseit.Utolsó gondolat:a tudományos pályához HATALMAS alázat kell!Nem emberek iránt feltétlen,hanem a tudomány iránt!
2015. aug. 3. 00:25
14/14 Drk91 válasza:
Lehet, naivnak fognak bélyegezni páran, de nagyban függ a sikeresség a megfelelő témavezetőtől is! akiben ugyanúgy megvan az elhivatottság, tényleg segítőkész, és bármiben segít. ha kell... én is most készülők PhD-ra,már megvan a témám, ami nagyon érdekel és vinni is fogom tovább, és nagyon segítőkész a tanárom, mindenkinek ilyet kívánnék!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!