Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki elmagyarázná ezt nekem?

Valaki elmagyarázná ezt nekem?

Figyelt kérdés
Jövőre kezdem a 11. osztályt és elkezdtem gondolkodni a továbbtanulással kapcsolatban, tehát, a kiválasztott fősuli szakán (pl. bgf pénzügy és számvitel) kell közép vagy emeltszintű érettségi matekból és töriből, vagy gazd. ismeretekből vagy idegen nyelvből. Az a kérdésem, hogy a középszintű érettségi az a legalacsonyabb fok, amit mindenki alapból meg kell, hogy csináljon érettségin vagy van még az alap fok is?

2015. júl. 30. 14:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Tehát két emelttel átlag 68%
2015. júl. 30. 20:03
 12/18 A kérdező kommentje:
Ha megcsinálnám a törit meg a matekot középben 80%ra, akkor törit még tudom külön emelten is? Vagy így már nem lehet? Illetve van mellette még egy középfokú angol is, ezzel a 400 pont meglehetne vajon?
2015. júl. 30. 20:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Duplázásnál ha a matek 80, akkor az a nyelvvizsgával együtt 188 pont, akkor a törinek emelten 81%-ra kell sikerülnie a 400-hoz, és ha 11.ben megcsinálod x tantárgyat, ugyanúgy mehetsz 12.ben is (akár javító=ugyanolyan szint vagy szintemelő=középről emelt). Sőt utána is, de az már fizetős.
2015. júl. 30. 21:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Tudtommal nem tudsz egyszerre közép és emelt érettségit tenni egy tárgyból. Fölösleges a töri közép, ha emeltezel is...
2015. júl. 30. 21:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Tehát ha emeltet megcsinálom akkor megkapom rá a középfokú pontszámot illetve a pluszt, mert emelt?
2015. júl. 30. 21:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem, minden tárgyból egyetlen érettségi eredményt vesznek számításba, azt, amelyik a legkedvezőbb. Ha írsz egy 80%-os középszintűt, és egy 50%-os emeltet, akkor duplázással a közép 2*80=160 pontot érne, az emelt meg 2*50 + 50 = 150 pontot. Ekkor a középszintű pontszámát veszik számításba. Az emeltért járó pluszpontot csak akkor kapod meg, ha az emeltszintű érettségi eredményed alapján számolnak.
2015. júl. 31. 01:48
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért középszintű az érettségi, mert a KÖZÉPiskolát végzed el. Alapszintű az általános iskola elvégzésekor lenne.
2015. júl. 31. 09:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen, csak furcsa volt.:)
2015. júl. 31. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!