Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Passzív félév, hogyan? Vagy...

Passzív félév, hogyan? Vagy ilyenkor mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Felvettek a Corvinusra itthon, de úgy alakult, hogy Angliában kezdem meg szeptembertől a tanulmányaimat és nem itthon a Corvinuson. Szeretném az első két félévemet passzíváltatni, de azt olvasom mindenhol, hogy az első félév teljesítése után lehet passzív félévet kezdeni. Mit lehet ilyenkor tenni? Érdemes beiratkozni egyáltalán? Szeretném, ha itthon is lenne egyetemi helyem, biztosítéknak, ha külföldön nem jönnének össze a dolgok.

2015. júl. 28. 15:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést, felvételi előtt 2 hónappal tettem fel, tehát nemrég. Ha nem hiszed, kérdezz rá! Ez ráadásul pont a BCE-GTK...úgyhogy erről ennyit.Majd elhiszed, ha neked is ugyanezt válaszolják.
2015. júl. 30. 08:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Jah és idézet a BCE tanulmányi és vizsgaszabáylzatából:

"V. A HALLGATÓI JOGVISZONY

12. §

(3) A hallgatónak a képzési időszak/félév megkezdése előtt az elektronikus hallgatói nyilvántartási

rendszerben be kell jelentenie, hogy az adott képzési időszakban folytatja-e tanulmányait (aktív

félév), vagy hallgatói kötelezettségeinek nem kíván eleget tenni, és hallgatói jogviszonyát szünetelteti

(passzív félév). A hallgatói bejelentés elmulasztása esetén az adott félévet passzív félévként kell

nyilvántartani.

Tanulmányi és Vizsgaszabályzat

- 14 -

(4) A kar dékánja vagy az oktatási ügyekért felelős dékánhelyettese a félév statisztikai jelentésének

határnapjáig (október 15. és március 15.) alapos indok alapján engedélyezheti térítési díj fizetése

mellett az aktív félév passzívvá, valamint a passzív félév aktívvá nyilvánítását.

(5) 11 A hallgatói jogviszony egybefüggő szüneteltetésének ideje nem lehet hosszabb, mint két félév. A

hallgató több alkalommal is élhet a hallgatói jogviszonyának szüneteltetésével, azonban aktív és

passzív féléveinek száma együttesen nem haladhatja meg a Szabályzat 1/B. számú mellékletében,

az adott szaknál meghatározott maximális tanulmányi időt. Az első szüneteltetésre csak az első félév

sikeres teljesítése után kerülhet sor, kivéve az 5/A. bekezdésben meghatározott esetet.

(5/A) 12 Az alapképzésre beiratkozott hallgató a tanulmányai megkezdése előtt kérheti tanulmányainak

maximum 2 félévvel történő halasztását.

(6) Szünetel a hallgatói jogviszony akkor is, ha a hallgató a hallgatói jogviszonyból eredő

kötelezettségeinek szülés, továbbá baleset, betegség, vagy más váratlan ok miatt, önhibáján kívül

nem tud eleget tenni.

(6/A) 13 Szünetel a hallgatói jogviszony akkor is, ha a hallgatónak fennálló fizetési tartozása van az

Egyetemmel szemben, és emiatt bejelentési kötelezettségének nem tud eleget tenni.

(7) Szünetel a hallgatói jogviszony, ha a hallgatót fegyelmi büntetésként eltiltják a tanulmányok

folytatásától. "

2015. júl. 30. 08:10
 13/15 anonim ***** válasza:
Az alapos indok pedig betegség, baleset, szülés. Erre konkrétan rákérdeztem, mint a válaszomból is láthatod. Mivel én is egy külföldi céges kiküldetés miatt kérdeztem rá.
2015. júl. 30. 08:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Azt már nem említeném, hogy a barátnőmet is felvették tavaly, de Angliában dolgozott épp és nem jött volna még haza, később akarta elkezdeni egy évvel...És nem engedték passziválni, hasonló indokkal.
2015. júl. 30. 08:17
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
Oké, én soha nem cáfoltam, hogy a BCE-n nem lehet így kezdeni. Elfogadom. De te, és ezek szerint a BCE TO-ja is kijelentette, hogy ez mindenhol így van, mert törvényben van. Ez pedig nem igaz, én ezt cáfoltam.
2015. júl. 30. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!