Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Passzív félév, hogyan? Vagy...

Passzív félév, hogyan? Vagy ilyenkor mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Felvettek a Corvinusra itthon, de úgy alakult, hogy Angliában kezdem meg szeptembertől a tanulmányaimat és nem itthon a Corvinuson. Szeretném az első két félévemet passzíváltatni, de azt olvasom mindenhol, hogy az első félév teljesítése után lehet passzív félévet kezdeni. Mit lehet ilyenkor tenni? Érdemes beiratkozni egyáltalán? Szeretném, ha itthon is lenne egyetemi helyem, biztosítéknak, ha külföldön nem jönnének össze a dolgok.

2015. júl. 28. 15:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Intézményfüggő. Olvasd el, hogy hogy megy ez a Corvinuson. Sok helyen egy aktív félév után lehet passziváltatni.
2015. júl. 28. 15:41
 2/15 A kérdező kommentje:
Pont ez a baj, hogy azt írják ott is, hogy nem lehet. És arra vagyok kíváncsi, hogy tudok-e esetleg tenni valamit? Vagy egyáltalán ne is iratkozzak be, mert úgyis felesleges lenne
2015. júl. 28. 15:43
 3/15 anonim ***** válasza:
Miért nem érdeklődsz az iskolánál, hogy ilyen speciális körülmények között mit lehet tenni? Sokkal egyszerűbb mint itt tippelgetni.
2015. júl. 28. 15:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Különben meg ha már egyszer felvettek, akkor legközelebb is valószínűleg felvesznek, ha kint nem jön össze.
2015. júl. 28. 15:45
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak aktív félév után lehet, sőt szerintem 2 félévet nem is lehet egymás után passziválni, de ez nem biztos.
2015. júl. 29. 01:24
 6/15 anonim ***** válasza:

én tudom a választ. TO info. újra kell felvételizni. lezárt félév után lehet passziválni, max 2 félévet. az iskola megkezdése előtt csak olyan esetekben van lehetőség passziválásra, mint pl betegség orvosi igazolással, szülés, anyakönyvi kivonat bemutatásával...

úgyhogy újra kell felvételizned, mert a külföldi tanulás nem tartozik az egyéb kategóriába.

2015. júl. 29. 11:28
 7/15 anonim ***** válasza:
53%

és nem intézményfüggő, törvényben van rögzítve, minden felsőoktatási karra ugyanaz vonatkozik.

"Passzív félévre - első évfolyamosként - csak egy aktív, lezárt félév után lehet bejelentkezni.

Ez felsőoktatási törvény, minden intézményben ez a szabály.

Kivételt képez ez alól, ha súlyos betegségben szenved (melyet orvosi igazolásokkal alátámaszt), vagy gyermeket szül (születési anyakönyvi kivonattal alátámasztva).

Ha passzív féléven van, akkor nem fizet tandíjat, hiszen a jogviszonya szünetel.

Ha csak jövőre tudná elkezdeni az iskolát, akkor sajnos valóban újra kell hozzánk felvételiznie."

2015. júl. 29. 11:31
 8/15 anonim ***** válasza:
Pedig nincs ilyen szabály törvény szinten, tudok olyan intézményt, ahol lehet rögtön beiratkozás után passzív félévre bejelentkezni. Nem tudom, honnan van az idézet, és miért ír hülyeséget... Ez olyan, mint a max. 3-szori tárgyfelvétel, az sincs előírva a törvényben, mégis a legtöbb helyen úgy van előadva.
2015. júl. 29. 13:14
 9/15 anonim ***** válasza:
A Corvinus TO-ról van az idézet, mégpedig nekem írták.
2015. júl. 30. 08:03
 10/15 anonim ***** válasza:
És mivel itt a kérdés a Corvinusra vonatkozik, teljesen lényegtelen, hogy más iskolákban hogy és mint van.
2015. júl. 30. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!