Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom mit válasszak: ELTE...

Nem tudom mit válasszak: ELTE vagy Pázmány?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén felvételizek, és 416 pontom lesz. Osztatlan tanárit jelöltem meg (csak), ilyen sorrendben: ELTE, Pázmány, Károli. Angol és töri párosítással, egyébként.

Mivel úgy hiszem a pontom akár az ELTE-hez is elég lehet, el kell döntenem, hogy oda akarok-e menni.

Hallottam, hogy ott nagyon keményen szivatnak, és nagyon nehéz, sokszor lehetetlen elvégezni egy egy szakot... Szóval hallottam rossz dolgokat. Ugyanakkor az ELTE az mégis csak az ELTE. Az ország legjobb egyeteme.

A másik oldalon meg ott a Pázmány, egy kisebb egyetem, családiasabb meg minden. Szimpatikus volt egyébként mikor voltam nyíltnapon.

De lehet hogy szakmailag az ELTE-től többet kaphatok.

A kérdésem az, hogy melyik lenne a jobb? Érdemes-e lemondani az ELTE-ről, ha esetleg oda is bekerülhetnék, vagy vágjak bele, ha már esélyt kapnék? Vagy inkább egy kis egyetemen tanuljak.

Köszönöm előre is válaszokat, nagyon számítok a tanácsokra.

2015. jún. 20. 15:33
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
0%
Nincs helyes meglátás, csak olyan amivel egyetértesz, meg olyan amivel nem
2015. jún. 22. 13:07
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

"Azt ne mond, hogy te támogatod a kötelező holokauszt oktatást egyetemen, az ilyen általános dolgoknak középiskolában a helye, nem egy egyetemen"

Engem nem érdekelne, ha ezt akarják oktatni. Legalább biztos kredit lenne, mert nem újdonság a téma. Ha világegyetemet, katonai alapismereteket, alternatív gyógymódokat, etikát lehet tanítani mérnöki szakon, akkor holokausztot is a Pázmányom. Ez legyen a legkisebb problémája az embernek.

2015. jún. 22. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!