Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom mit válasszak: ELTE...

Nem tudom mit válasszak: ELTE vagy Pázmány?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén felvételizek, és 416 pontom lesz. Osztatlan tanárit jelöltem meg (csak), ilyen sorrendben: ELTE, Pázmány, Károli. Angol és töri párosítással, egyébként.

Mivel úgy hiszem a pontom akár az ELTE-hez is elég lehet, el kell döntenem, hogy oda akarok-e menni.

Hallottam, hogy ott nagyon keményen szivatnak, és nagyon nehéz, sokszor lehetetlen elvégezni egy egy szakot... Szóval hallottam rossz dolgokat. Ugyanakkor az ELTE az mégis csak az ELTE. Az ország legjobb egyeteme.

A másik oldalon meg ott a Pázmány, egy kisebb egyetem, családiasabb meg minden. Szimpatikus volt egyébként mikor voltam nyíltnapon.

De lehet hogy szakmailag az ELTE-től többet kaphatok.

A kérdésem az, hogy melyik lenne a jobb? Érdemes-e lemondani az ELTE-ről, ha esetleg oda is bekerülhetnék, vagy vágjak bele, ha már esélyt kapnék? Vagy inkább egy kis egyetemen tanuljak.

Köszönöm előre is válaszokat, nagyon számítok a tanácsokra.

2015. jún. 20. 15:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%

Mérnökhallgató vagyok.

Nálunk járnak órára az emberek(akik nem azok már első félévben kiestek).

Nekünk is vannak felesleges óráin(gazdász tárgyak), utáljuk is őket, de van belőle vizsga így be kell járni, és meg kell tanulni(legalábbis a vizsgán tudni kell a kettes szintet).

Nagyon nem örülnék ha nálunk is bevezetnének ilyen szarokat

2015. jún. 20. 18:34
 12/22 anonim ***** válasza:
54%

# 10

Csak azokat többnyire meglehet magyarázni, hogy miért "kell", mint pl. a gazdasági tárgyakat nem gazdasági szakoknál. Minimális értelmét látom ezeknek, és inkább eltörölném mint meghagynám, de oké, ez van. A holokausztnak viszont minimális értelmét sem látom. Egy dolgot látok vele kapcsolatban, a zsidó propagandát, semmi mást.

Szóval elvi okokból én is messze elkerülném a Pázmányt, bár amúgy se azok a szakok vonzottak amik ott vannak.

2015. jún. 20. 19:13
 13/22 anonim ***** válasza:
21%

Jelezném, higy mielőtt ilyen baromságot mondasz, kedves első, hogy a holokauszt miatt kizárva, járj utána a dolgoknak. Felszóltak a diákok ez ellen a rektornak, így már egyáltalán nem nem biztos ez az egész. Sőt.

Kérdésre válaszolva szerintem Pázmány. Eltének tényleg csak a neve nagy, de semmibe vesznek.

2015. jún. 21. 09:07
 14/22 anonim ***** válasza:
53%

A diáksággal semmi bajom, sőt az tetszik a Pázmányban, hogy nem töketlenek.

A vezetőséggel van baj, ahol ilyen ötletek felmerülnek. Ez már régóta tervezték, és csak a legvégén jelentették be, amikor már kész voltak mindennel. Ha érdekelné őket a diákság akkor már az ötlet elején megkérdezték volna őket, hogy mit szólnak hozzá

2015. jún. 21. 09:47
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
Mert szerinted máshol döntéshozatal előtt megkérdik, hogy ki szeretné, és ki nem? Nem tudom milyen világban élsz, de már elég régóta nem így működik semmi.
2015. jún. 21. 09:53
 16/22 anonim ***** válasza:
72%
Ha jól emlékszem nálunk megkérdezték, hogy mit szólna a diákság pár új szak bevezetéséhez, mennyire látjuk életképesnek őket
2015. jún. 21. 10:00
 17/22 anonim ***** válasza:
27%
Az új szaknak köze nincs egy tantárgyhoz.
2015. jún. 21. 10:01
 18/22 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm szépen a válaszokat, azokat amik a kérdéssel kapcsolatosak voltak, különösen.

Július 9-ig még alszok rá egy párat, remélem jól fogok dönteni.

2015. jún. 21. 12:00
 19/22 A kérdező kommentje:

Ami pedig a másik kérdést illeti, ami itt sajnos elindult, pedig nem lett volna szükség rá:tisztába vagyok vele, hogy mit akarnak a Pázmányon bevezetni, de hogy ez befolyásolja azt, hogy milyen egyetemre menjek? HÁT NEM...

Véleményem van, de ezt nem fogom itt leírni, újabb komment-áradatot elindítva. Ha azt kell tanulnom, azt fogom, ha odamegyek. De emiatt nem fogok lemondani egyik vagy másik helyről.

2015. jún. 22. 09:05
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek van helyes meglátása. :) Legalább van itt egy értelmes ember.
2015. jún. 22. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!