Nem tudom mit válasszak: ELTE vagy Pázmány?
Sziasztok! Idén felvételizek, és 416 pontom lesz. Osztatlan tanárit jelöltem meg (csak), ilyen sorrendben: ELTE, Pázmány, Károli. Angol és töri párosítással, egyébként.
Mivel úgy hiszem a pontom akár az ELTE-hez is elég lehet, el kell döntenem, hogy oda akarok-e menni.
Hallottam, hogy ott nagyon keményen szivatnak, és nagyon nehéz, sokszor lehetetlen elvégezni egy egy szakot... Szóval hallottam rossz dolgokat. Ugyanakkor az ELTE az mégis csak az ELTE. Az ország legjobb egyeteme.
A másik oldalon meg ott a Pázmány, egy kisebb egyetem, családiasabb meg minden. Szimpatikus volt egyébként mikor voltam nyíltnapon.
De lehet hogy szakmailag az ELTE-től többet kaphatok.
A kérdésem az, hogy melyik lenne a jobb? Érdemes-e lemondani az ELTE-ről, ha esetleg oda is bekerülhetnék, vagy vágjak bele, ha már esélyt kapnék? Vagy inkább egy kis egyetemen tanuljak.
Köszönöm előre is válaszokat, nagyon számítok a tanácsokra.
Én úgy tudom, hogy az ELTE-nek csak a neve nagy. Több ismerősöm is járt mindkettőbe, de a Pázmányt jobbnak tartják. Nyelvi és jogász szakokról van szó. Egyébként a Károlit is sokan dícsérik.
"Én a Pázmányra már az Holokauszt oktatás miatt sem mennék"
Legalább ne reklámoznád,hogy mekkor ostoba egy tahó vagy.
Nem, nem bírnék ki. És nem azért ami a témája, hanem azért mert borzalmasan felesleges.
De akkor ennyi erővel minden szart hozzá lehetne csapni az egyetemi képzéshez, mert kibírja az ember fél évig azt a plusz egy tárgyat, aztán a végén ott vagyunk, hogy semmit nem tanult ami ahhoz kapcsolódik a szakhoz.
Te is kibírnád, ha minden nap valaki adna egy pofont és semmit nem tehetnél ellene, de nem örülnél neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!