Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van bármi következménye...

Van bármi következménye annak, ha nem megyek el az emelt szintű érettségi szóbeli vizsgájára?

Figyelt kérdés
Már van érettségi bizonyítványom, két tárgyból viszont elmentem idén (ezekből még nem vizsgáztam). Az egyik nem sikerült túl jól, két hét múlva lenne a szóbeli viszont az írásbelim nagyon rosszul sikerült, így nem is lenne meg a százalék amit szerettem volna, ősszel próbálnám meg újra. Mi a következménye, ha nem megyek el a szóbelire? Mehetek újra érettségizni a tárgyból az őszi vagy a jövő évi érettségin (ezzel nem zárom ki magam)? Kapok a tárgyból bizonyítványt vagy úgy tekintik majd mintha le sem vizsgáztam volna belőle?

2015. máj. 31. 13:35
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Ha már van érettségi bizonyítványod, akkor tök mindegy, most mit csinálsz, akárhányszor újrapróbálhatod, ha megcsinálod, ha nem. Semmi következménye nincs, ha nem mész el, csak annyi, hogy nem lesz érvényes eredményed, illetve minden bizonnyal fizettél is ezekért, ha már van érettségid, és ez most kárba megy.
2015. máj. 31. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem zárod ki magad. Illene azért a kormányhivatalban bejelenteni írásban, hogy nem mész el, hogy be se osszanak, és ne legyen miattad üresjárat a szóbelin.
2015. máj. 31. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Utóirat: most válaszoltam valakinek egy hasonló kérdésére, és azt írtam neki, hogy akkor is menjen el, mert rutint szerez. Megismered a helyzetet, ami a következő vizsgánál előnyt jelent. Egyébként az első, helyes választ nem tudom, milyen tudatlan pontozta le.
2015. máj. 31. 15:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még átgondolom akkor hogy elmegyek-e mert tapasztalatnak valóban jó, ebből a tárgyból még nem voltam. Ha nem megyek, akkor írásban bejelentem. Ez esetben, annyi lesz, hogy érvénytelen a vizsga (az írásbeliről sem kapok papírt), és a következőre meg ugyanúgy jelentkezem mint erre is? Arra akarok kilyukadni, hogy ez az eredmény nem befolyásolja a következő vizsgát, tehát írásbeli, szóbeli ugyanúgy lesz?
2015. máj. 31. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Olyan fogalom, hogy érvénytelen vizsga, nincs. Elégtelen vizsgaeredmény, és adnának róla papírt, ha átvennéd. (Csak nyilván egy ilyen papírért nem fogsz elmenni.) A következő vizsgára való jelentkezést ez nem befolyásolja, újra kell írásbelizni is, az érettségi egyben számít, nincs érvényes fél vizsga úgy, mint a nyelvvizsgánál.
2015. máj. 31. 18:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2015. máj. 31. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!