55-60 pontos középszintű töri szóbeli érettségin?
Mennyire kell felkészülni, mi mindentől függ és mi mindent kell elmondani a szóbelin,hogy a max vagy ahhoz közeli pontot érjek el?
Ha esetleg nem úgy adom elő a témát,ahogy a tanár azt leadta,tehát más szemszögből vagy más módon, még lehet max pontom?
Középszintü szóbeli érettségik teljesen változóak mindenhol.
Általában magasan tudás feletti eredményt adnak a tanárok.
Vannak helyek ahol a tételeket is sorba rakja a tanár, vagy valamelyik kollega odamegy hozzád kidolgozás közben. Persze van bőven olyan is ahol szabályos minden.
Hogy a te történelemtanárod éppen melyik kategoria ezt azoktól kérdezd akik már érettségiztek nála:)
újraérettségiző vagyok,de bizonytalan is azzal kapcsolatban mi kell egy max pontos felelethez.
tételek meg vannak szempontokkal együtt,de merem állítani amit anno lediktált (ua. a tanár) annál most jobb tételkidolgozást csinálok/csináltam , csak azt nem tudom,hogy jó-e vagy olyan középiskolás szinten kell mint,ahogy ő lediktálta
mondjuk az áprilisi tv esetében.
Ahány tanár annyi féle elképzelés.
Nyilván valamilyen rendszer alapján nekik pontozniuk kell hivatalosan. Hogy ha rákérdezel utolag ,hogy mi hiányzott akkor ő a saját jegyzetében lévő dolgokat fogja mondani.
Amit ő elképzelt annak érdemes benne lennie,azon felül még mondhatsz mást is. Nem azért,mert az feltétlenül tökéletes lenne, viszont neki fogod elmondani, az ő értékrendjében annak 60 pontnak kell lennie amit ő leadott.
na igen , és ez a legnagyobb bajom az egésszel
de majd kiderül, sajnos mindig ott van az a fránya emberi tényező.
ezért jó mondjuk a jog, az úgy jó,ahogy le van írva, nagyon értelmezni máshogy nem lehet,de ez már OFF.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!