Szóbeli érettségizni fogok 19 napom van megtanulni 20 tételt, menni fog? többi lent
Menni fog úgy,hogy nincs kidolgozva az összes?
A netről innen onnan + könyvből tanulnék meg lényeges infókat, közel max pontosra szeretném megcsinálni.
Az a bajom,hogy a neten található legtöbb forrás tartalmaz valamilyen formai,tartalmi hibát vagy hiányoznak belőle fontos elemek esetleg egyszerűen csak pongyola megfogalmazás.Nekem meg van egy ilyen berögződésem,hogy az ilyet képtelen vagyok megtanulni,mert látom,hogy mondjuk,hogy tört nyelvezetű , nem áll összetett mondatokból/rosszul van megfogalmazva etc.
Ötleteket várnék erre a problémámra és köszönöm az eddigi válaszokat.
Ahogy az előző írta: dolgozd ki a maradék tételeket. Vedd elő a könyved/eddigi jegyzeteidet, ha úgy érzed hiányos, akkor a netről keress még hozzá infókat. Nyilván hogyha tartalmilag/formailag, akármilyen módon nem oké, akkor fogod és átírod.
Ezt mondjuk nem értem, ha a többi témát is kidolgoztad már, akkor mi akadályoz benne, hogy most is ezt tedd? Nem kell mindent szóról-szóra megtanulni, amit az interneten találsz, hanem ésszel átgondolva, ellenőrizve beépíteni a témákba. Egyébként 20 tételt 2-3 nap alatt, nyugis tempóban, ismétléssel együtt lehet hozni, addig meg van időd kidolgozni a maradékot.
csak ilyen maximalista vagyok,hogy szeretek rápörögni a témára,aztán ha valami nem tökéletes addig nem is megyek tovább még nem az
például én nem csak megtanulni/magolni szoktam a dolgokat,hanem utána járni összefüggéseket,kapcsolatokat keresni,hogy könnyebben értelmezhető legyen az adott téma
ezért is mondjuk a törinél az áprilisi törvényeket alaposán átbújtam,mert mondjuk az engem érdekelt is megnéztem a tanár által diktált dolgokat és hát,ha azt valaki tudja értelmezni ..
egyébként ismétlőt teszek,tehát nem az a tipikus 18 éves vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!