Középiskolás, matekot szerető tanuló vagyok. Milyen egyetemet/egyetemi szakokat ajánlotok nekem, ahol szinte csak matematikával foglalkoznak?
Figyelt kérdés
Érdekelne az is, hogy mit takar magában pl. a gazdasági matematikus, elemző matematikus szakma, stb., és hogy melyikkel könnyű elhelyezkedni.
Elsősorban Budapestben gondolkodom.
2015. máj. 14. 19:06
1/8 anonim válasza:
Ha csak a matek, akkor nyilván matematikus képzés, de egy jó mérnöki, esetleg gazdasági diploma sokkal többet ér, és ez utóbbi esetében még egyszerűbb is az egyetemet elvégezni, mint az előző kettőben.
2/8 Tom Benko válasza:
Matematikus. Nem tudom, miért érne többet egy garázdasági elemző pl. Matematikus szakon nem szinte, hanem csak matekkal fogsz foglalkozni.
3/8 anonim válasza:
Igen, csak matekkal fog foglalkozni, amivel elmehet tanárnak, ami tudjuk, milyen morális- és anyagi megbecsüléssel jár, esetleg az egyetemen kis szerencsével bent maradhat tanítani/ kutatgatni, de kevés a hely, és őket sem fizetik meg annyira, amennyire megérdemlik, vagy elmehet ilyen gazdasági matematikus irányba, amivel csak annyi a gond, hogy ugyanazokra a mesterképzésekre mehetsz velük, és ugyanazokat a munkaköröket töltheted be, mint egy jó közgazdász végzettséggel.
4/8 A kérdező kommentje:
Értem. A gazdasági matematikus szóba jöhet, de mérnök nem nagyon akarok lenni... Akkor a matematikus vagy gazdasági matematikus szak melyik egyetemen a legnívósabb? Melyik egyetem diplomáját részesítik előnyben?
2015. máj. 15. 14:48
5/8 anonim válasza:
Programtervező Matematikus ezen a szakon még nem gondolkodtál nagyon sok matekot tanulnak megközelíti a matematikusi képzést.
6/8 A kérdező kommentje:
De ahhoz sok infótudás is kell, nem? Abból meg nem vagyok olyan jó...
2015. máj. 16. 09:26
7/8 Tom Benko válasza:
Valahogy nem tudom megérteni, hogy ha valakit valami érdekel, akkor miért számít az, hogy azt a társadalom mennyire becsüli meg.
@Kérdező: Miután az infótudás is jórészt matematikai alapokon nyugszik, nem gondolnám, hogy ne tudnád felszívni magad abból is.
8/8 anonim válasza:
a Programtervező szakon nem azt fogod tanulni hogy hogy kell exelt szerkeszteni. kb 80% ban matek. És ez is olyasmi mint a matek fizika a kettő közt annyi a külömbség hogy az egyikben x-nek hívják a másikba meg mondjuk sebességnek. Ha megy a matek az informatika nem fog nagy gondot okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!