Molekuláris bionika (Pázmány) vagy egészségügyi mérnök Msc biomérnök BSc-vel (BME)?
Még júliusig változtathatok a sorrenden és nem tudom, hogy melyik út lenne a kedvezőbb a jövőre nézve, esetleg melyikkel lesz jövedelmezőbb munkám.
Mindenképpen az orvosi és a műszaki tudományterület határán szeretnék dolgozni.
Szóval összegezve: én továbbra sem bántam meg semmit, és bár kicsit álmodozásnak tűnhetett a 2 éve leírt agymenésem... egyáltalán áll messze a valóságtól. Aki már az elejétől kezdve érdeklődött a kutatás iránt, kellő kreativitással és elszántsággal ki tudott emelkedni (a 2011-2013-ban kezdett ismerőseim közül) A többiek meg eltűntek a süllyesztőben. Az meg tény, hogy a bionika nem egy keresett szakma, tulajdonképpen nem is létezik.
Ha nem tudsz programozni, akkor sok esélyed nincs PhD-n kívül.
Biomedical research & development, ami létezik, főleg a szoftver /data science / machine learning és biológia részen. Ezért ölnek manapság a cégek, annyira hiányszakma.
Ez valóban azzal jár, hogy programozol nagyrészt, de a biokísérletekben is részt vehetsz is X órában. Aki ilyen állást megcsíp az nem fog unatkozni itthon sem - és a fizetésre sem lehet panasz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!